Receptas / Bergschlösschen WIT
Informacija
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
11
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.20
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Heidelberg salyklas | 2.0 | 2.600 | 46.0 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 1.500 | 26.5 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 1.250 | 22.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.300 | 5.3 | |
5.650 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 4.5 | 20 | 60 | |
Apelsinų žievelės (saldžiosios) | 0.0 | 20 | 20 | |
Apelsinų žievelės (karčiosios) | 0.0 | 20 | 20 | |
Kalendra (malta į virimo pabaigą) | 0.0 | 15 | 0 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Kalnapilis WHITE (šlapios) | 300.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
50°C - 20 min.
67°C - 60 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.
50°C - 20 min.
67°C - 60 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.7
(3 balsai)
Komentarai
-
GiN
2014 m. Kovo 27 d.Fermentacijos metu kambaryje tvyro mielių ir kalendros kvapas - vos susilaikau neparagavęs :) -
GiN
2014 m. Balandžio 2 d.Nesitikėjau, kad mielės taip sausai suvalgys, tai gavosi šiek tiek stipresnis. -
Peckelis
2014 m. Balandžio 2 d.Virime nurodei faktą? Mano iki 1.010 krimstelėjo ir keptos žuvies su morkomis ir razinomis kvapą pilstant turiu:)) Toks šeimynos nuosprendis. -
GiN
2014 m. Balandžio 3 d.Pradžioj tikėjausi 1014, o krimstelėjo iki 1011. Kvapas, anot mano žmonos - sasyskų :)
Geriausia aludario improvizacija su Kalnapilis WHITE mielėmis
2014 m. balandžio 26 d.Guobalynas 2014
2014 m. birželio 22 d.Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.