Informacija

Kiekis:
52 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 13 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.012
ABV:
5.9 %
IBU:
8
EBC:
8
IBU/OG:
0.14
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 6.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 5.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
      12.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 6.0 20 30
Tradition (German) 5.8 30 15
Džiovintos Apelsinų žievelės 1.0 150 1
Kalendra 1.0 50 1
      250  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kalnapilio White Select 300.0 79

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Balandžio 1 d.
    Jei turi Pilsen salyklo pakankamai tai daryk 50 % jo ir 50 % kvietinio, dar gali pabandyt pridėt kvietinių dribsnių, jie putos tvarumo duos. Šiaip recepte per daug skirtingų salyklų kaip paprastam kvietiniui. Efektyvumas verdant kvietinį dažniausiai būna mažesnis, manau kad pamažint reik iki ~70-75. Apynius mesčiau visus 50 g. prie 45 min. Bet čia aš taip daryčiau - gausis ir pagal šitą receptas alus :)
  • Linaz76

    2014 m. Balandžio 1 d.
    Jei ne tu, AJ, aš kvietinio nebūčiau viręs, bet kad jau įkalbėjai, tai išvirsiu specialiai čia kažkokio alaus kompoto:)
  • Linaz76

    2014 m. Balandžio 1 d.  
    Prisiminiau anekdotą.

    Susitinka du bičiuliai kaimo vakarėlyje:
    -Ką čia geri ?
    -Kokteilį "Mojito".
    -Romas ir mėta ?
    -Ne, degtinė ir krapai.
  • Peckelis

    2014 m. Balandžio 1 d.
    Kompotas ne kompotas, o kalendras surašytum kaip žmogus pradžiai:)) Ir witbierui salyklų gausa tokia nemenka, ką aš žinau, kam jie reikalingi. Gali atsitikti, kad tokius salyklus praviręs nutarsi, kad wit`as nesamonė:) Užtenka pilseno ir dribsnių, gali dar Pale būti. Bet perfrazuojant AJ, geriau taip, negu niekada.
  • Linaz76

    2014 m. Balandžio 2 d.  
    Gerai, jau, gerai, pataisiau. Dabar jau gaunasi jūsų receptas, o ne mano, bet turint galvoje, kad nieko bendro neturėjau su kvietiniu alumi, (AJ kartą pavaišino, tai ir buvo vienintelis mano ragautas kvietinis), dėkoju už patarimus.

Prisijungę aludariai