Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 11 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.013
ABV:
5.6 %
IBU:
49
EBC:
9
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST „Heidelberg“ salyklas 3.0 6.000
Rugių salyklas "Weyermann Rye" 6.0 0.750
CaraPils 5.0 0.750
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.225
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.225
      7.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Crystal 3.6 40 60
Herkules 17.5 45 15
Crystal 3.6 40 5
Herkules 17.5 30 1
Crystal 3.6 20 0
Citra 15.0 50 0
Herkules 17.5 25 0
      250  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Craft Series Yeast M44 U.S. West Coast 15.0 77

Pastabos

Salinimas: 55/56 - 10 min; 64/65 - 60 min; 70 - 10 min; tekinimas 70-72
Fermentacijos temperatūra: 26-27.

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 11 d.
    Panašu, kad pasirinktoms mielėms ryškiai per karšta bus.. :)
  • Justas_V

    2014 m. Rugpjūčio 11 d.
    Del apyniu tai cia naudoju visus gautus per taure is savasalus dovanu:) del laiku butu idomu isgirst komentaru:) zinoma jau jie bus paveluoti bet zinosiu ka blogai dariau:) vis del to pirma IPA viriau:) seip del temp koks butu platesnis komentaras nes antroj paroj isikure normaliai ir dvi paros kunkuliuoja:)
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 12 d.  
    Nereikia sakyti, kad darei blogai. Tik paprastai taip nėra priimta daryti. Crystal apynys yra absoliučiai aromatinis amerikonas. Triploidinė veislė, išvesta iš Hallertau, Cascade, Northern Brewer ir Early Green. Daugiausiai auginami Oregone ir plačiai vartojami. Tuo tarpu Herkules naudojamas kartinimui, nors iš Hallertau Taurus ir miltligei atsparios tėvinės linijos paveldėjo pušies, pipirų ir meliono aromatą. Tai reikėjo kartinti su juo per du tris kartus, pvz., 60, 50 ir 40 min., koreguojant kiekį pagal norimą IBU, o Crystal sudėti virimo pabaigoje. Su sausu apyniavimu viskas turi būti gerai.
    Dėl mielių gamintojas nurodo viršutinę 23С fermentavimo temperatūrą, tai gali būti, kad prigamins ko nors virš normos, ko nereikėtų, kad būtų. Bet čia jau nieko nepakeisi, tai žiūrėk, kas gausis. Gal viskas bus gerai. Vis tik vakarinė pakrantė:)
  • Justas_V

    2014 m. Rugpjūčio 12 d.
    Ačiū už išsamų komentarą :) gali būti dėl tos fermentacijos temperatūros, į rūsy labai nepatogu išvirus toli nešti, vienam tik ten turiu temperatūra +17 visur kitur užkaitinta :).. Na pažiūrėsim kas ten gausis šiam VAK vienok nespėsiu, o rugsėjo gal ir pavyks atnešti paragaut :) manau gausiu geros kritikos jei bus šalutinių mielių prieskonių dėl temp :)
  • Justas_V

    2014 m. Rugsėjo 15 d.  
    Sveiki,
    noriu pasidalinti info, kad alus nepavyko :( deja vieno fermenterio partija ispilsciau iskart i butelius, o kito fermenterio nupyliau i stiklini 20L fermenteri "antrinei". Pirmojo paragavus po 2 savaiciu skonis buvo toks tarytum kokio acetono laselis butu (i kanalizacija). Antrineje buvau palikes menesiui vakar patikrinau radau i 3 sluoksnius issisloksniavusi alu atidarius kamsti kvapas buvo panasus i to kaip is butelio apyniu nebuvau sausam apyniavimui dar idejas(i kanalizacija) Panasu, kad ta + 27 temperatūra buvo ne i nauda, nes netikiu, kad abu fermenteriai butu nesvarus.. Abu sterilizavau su chemipro oxi.
Prisijungę aludariai