Receptas / Aromaticum IPA
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 11 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
49
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.88
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST „Heidelberg“ salyklas | 3.0 | 6.000 | 75.5 | |
Rugių salyklas "Weyermann Rye" | 6.0 | 0.750 | 9.4 | |
CaraPils | 5.0 | 0.750 | 9.4 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.225 | 2.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.225 | 2.8 | |
7.950 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Craft Series Yeast M44 U.S. West Coast | 15.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas: 55/56 - 10 min; 64/65 - 60 min; 70 - 10 min; tekinimas 70-72
Fermentacijos temperatūra: 26-27.
Fermentacijos temperatūra: 26-27.
AJ
2014 m. Rugpjūčio 11 d.Justas_V
2014 m. Rugpjūčio 11 d.Peckelis
2014 m. Rugpjūčio 12 d.Dėl mielių gamintojas nurodo viršutinę 23С fermentavimo temperatūrą, tai gali būti, kad prigamins ko nors virš normos, ko nereikėtų, kad būtų. Bet čia jau nieko nepakeisi, tai žiūrėk, kas gausis. Gal viskas bus gerai. Vis tik vakarinė pakrantė:)
Justas_V
2014 m. Rugpjūčio 12 d.Justas_V
2014 m. Rugsėjo 15 d.noriu pasidalinti info, kad alus nepavyko :( deja vieno fermenterio partija ispilsciau iskart i butelius, o kito fermenterio nupyliau i stiklini 20L fermenteri "antrinei". Pirmojo paragavus po 2 savaiciu skonis buvo toks tarytum kokio acetono laselis butu (i kanalizacija). Antrineje buvau palikes menesiui vakar patikrinau radau i 3 sluoksnius issisloksniavusi alu atidarius kamsti kvapas buvo panasus i to kaip is butelio apyniu nebuvau sausam apyniavimui dar idejas(i kanalizacija) Panasu, kad ta + 27 temperatūra buvo ne i nauda, nes netikiu, kad abu fermenteriai butu nesvarus.. Abu sterilizavau su chemipro oxi.