Informacija

Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 27 d.

Parametrai

OG:
1.030
FG:
1.002
ABV:
3.6 %
IBU:
5
EBC:
4
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.150
BEST Heidelberg salyklas 3.0 1.150
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.150
      2.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 2.2 10 60
Styrian Golding (Slovenia) 2.2 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP630 Berliner Weisse Blend 43.0 92

Pastabos

Vanduo 12+14 50 ciaupo/50 RO + 3g CaCl, 2 g gipso 0.3 druskos, 24 ml tekinimui.
Salinimas:
15 min 50C (6 ltr 57C);
50 min 58C (2 ltr 100C+4 ltr 58C, gal 6 ltr 72C);
1/2 dekokcija, kelti iki 64C 30 min;
kelti iki 76C, tekinti.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 27 d.
    Nežinau, kaip daryti. 100 gramų duoda reikiamą pH salinimui, labiau rūgštinti gal ištekintą misą, pamirkant dar tiek pat rūgštinio? Bo stiliui reikia pieno rūgšties. Tekinimas rūgštinamas fosforo r.
  • audryla

    2014 m. Rugsėjo 27 d.
    wlp630 Berliner weisse blend yra mielių ir lactobacillus mišinys... manau kad rūgšties ten bus pakankamai...
  • null

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
    Nemanau, kad kažką reikia daryti su vandeniu viską padarys wlp630 Berliner Weisse mikstūra.
  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
    Dėkui už info, nuraminote. Nes niekur nebuvau radęs, kad reiktų papildomai labai rūgštėt:)
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 5 d.
    Keista patirtis:) Šito recepto OG toks, prie kokio nemažai alų baigiami tekinti, o ir starteriai ketvirčiu solidesni daromi. Ir kas dėl visokių ten baimių, kad nebus pakankamai rūgštu. Atidarius talpą su - vadinkim tai mikstūra - taip ir tvokstelėjo keliasluoksnis rūgštumas. Garantuoju - pakaks:)
Prisijungę aludariai