Receptas / "Valentino dienos" Kölsch
Informacija
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 96.9 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.110 | 3.1 | |
3.510 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.4 | 15 | 75 | |
Spalt Select (German) | 6.1 | 15 | 15 | |
Hersbrucker (German) | 3.7 | 30 | 15 | |
Hersbrucker (German) | 3.7 | 15 | 0 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 15 | 0 | |
90 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 75 |
Pastabos
Traiškytą kvietinį salyklą mirkiau 10-tyje litrų vandens, temperatūrai pakilus iki 74 laipsnių išjungiau ir palikau 15 minučių. Tada ekstraktas etc, ir apyniai pagal protokolą ir t.t., pripyliau vandens kad būtų sumoj 18 litrų. Sausam apyniavimui skirtus apynius sudėjau išjungdamas ugnelę. Na ir palikau pabūt kol atšalo viskas, ir prieš berdamas mieles išėmiau apyniokus. Gal ir perlaikiau, velniai žino, na antrą dieną išsigandęs ragavau, tai kartumas atrodo labai korektiškai.
Pamatavau tankį, įpyliau vandens porą litrų, tad sulig 19 litrų riba SG buvo 1,052-1,053.
Vandens neminkštinau, mielės kaip matot irgi eilinės - užtai ir pavadinimas "popsiškas" :) (virta 2011 02 13)
Pamatavau tankį, įpyliau vandens porą litrų, tad sulig 19 litrų riba SG buvo 1,052-1,053.
Vandens neminkštinau, mielės kaip matot irgi eilinės - užtai ir pavadinimas "popsiškas" :) (virta 2011 02 13)