Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 14 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
30
EBC:
15
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.110
      3.510

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 15 75
Spalt Select (German) 6.1 15 15
Hersbrucker (German) 3.7 30 15
Hersbrucker (German) 3.7 15 0
Saaz (Czech) 2.9 15 0
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Traiškytą kvietinį salyklą mirkiau 10-tyje litrų vandens, temperatūrai pakilus iki 74 laipsnių išjungiau ir palikau 15 minučių. Tada ekstraktas etc, ir apyniai pagal protokolą ir t.t., pripyliau vandens kad būtų sumoj 18 litrų. Sausam apyniavimui skirtus apynius sudėjau išjungdamas ugnelę. Na ir palikau pabūt kol atšalo viskas, ir prieš berdamas mieles išėmiau apyniokus. Gal ir perlaikiau, velniai žino, na antrą dieną išsigandęs ragavau, tai kartumas atrodo labai korektiškai.
Pamatavau tankį, įpyliau vandens porą litrų, tad sulig 19 litrų riba SG buvo 1,052-1,053.
Vandens neminkštinau, mielės kaip matot irgi eilinės - užtai ir pavadinimas "popsiškas" :) (virta 2011 02 13)
Prisijungę aludariai