Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 16 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.016
ABV:
6.3 %
IBU:
30
EBC:
57
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.500
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.200
      6.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saphir (German) 3.8 90 45
Lazdyno riešutai 0.0 300 10
      390  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale 12.0 75

Pastabos

50 C - 10 min
67 C - 60 min (čia sudedam riešutus)
78 C - 10 min (čia sudedam šokoladinius salyklus)

Lazdyno riešutai ruošiami:

Pradinis šviežių riešutų be kevalo svoris 830 g.

Ruošiam riešutus:
visi riešutai sumalami blenderyje ir skrudinami orkaitėje 10 min - 150 C, tada paliekami popieriniame maišelyje vienai parai, kad nuvarvėtų riešutų aliejai.

Kitą dieną tie patys riešutai dar kartą skrudinami orkaitėje 10 min. - 200 C ir vėl paliekami atvėsti popieriniame maišelyje.

Ir galiausiai trečią kartą skrudinami 10 min. - 180 C., paliekami dar vienai parai.

Į salinimą dedama pusė kiekio skrudintų riešutų, virimui 10 min. kita pusė.
Po skrudinimų riešutų liko 650 g.

Riešutams paruošti info radau homebrewtalk.com

Nuotraukos

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 14 d.
    Gerai tu čia su tais riešutais prasibovysi:) Bet turėtų gautis labai įdomiai. Panašų geimą buvau radęs su karijų riešutais, bet lazdyno mums artimesni - gal geriau.
    Tik jei nori padoriai nutraukti aliejų, paskrudintus vyniok į keliolika sluoksnių popierinio rankšluosčio. Ir dar vienas reikalas. Riešutuose aliejaus, priklausomai nuo veislės, metų ir subrendimo laipsnio, yra nuo 60 iki 80 %. Jei bent pusę jo pašalinsi, tai koreguok pradinį riešutų kiekį, bo liks tik virimui:))
  • AJ

    2014 m. Rugsėjo 14 d.
    Jau senai brandinu mintį kažką su riešutais padaryt. Paklausysiu pačio, padidinsiu bent iki 500-700 g. riešutėlių. Dar galvojau daryt ilgą ekstraktinį ištraukimą mirkant degtinėje bent pora mėn. ir pylimą antrinėn, bet čia kažkaip priimtiniau pasirodė.
  • domaso

    2015 m. Lapkričio 12 d.
    Norėjau paklaust kaip tie lazdyno riešutai - ar jaučiasi? Neužgožia visko vien riešutai?

    Iš foto matau, kad puta visai gera susidarė - kaip suprantu neblogai pavyko pašalint aliejų?
Prisijungę aludariai