Receptas / Lazdyno Riešutų Porteris
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 16 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
57
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 74.6 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 14.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.500 | 7.5 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.200 | 3.0 | |
6.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saphir (German) | 3.8 | 90 | 45 | |
Lazdyno riešutai | 0.0 | 300 | 10 | |
390 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M07 British Ale | 12.0 | 75 |
Pastabos
50 C - 10 min
67 C - 60 min (čia sudedam riešutus)
78 C - 10 min (čia sudedam šokoladinius salyklus)
Lazdyno riešutai ruošiami:
Pradinis šviežių riešutų be kevalo svoris 830 g.
Ruošiam riešutus:
visi riešutai sumalami blenderyje ir skrudinami orkaitėje 10 min - 150 C, tada paliekami popieriniame maišelyje vienai parai, kad nuvarvėtų riešutų aliejai.
Kitą dieną tie patys riešutai dar kartą skrudinami orkaitėje 10 min. - 200 C ir vėl paliekami atvėsti popieriniame maišelyje.
Ir galiausiai trečią kartą skrudinami 10 min. - 180 C., paliekami dar vienai parai.
Į salinimą dedama pusė kiekio skrudintų riešutų, virimui 10 min. kita pusė.
Po skrudinimų riešutų liko 650 g.
Riešutams paruošti info radau homebrewtalk.com
67 C - 60 min (čia sudedam riešutus)
78 C - 10 min (čia sudedam šokoladinius salyklus)
Lazdyno riešutai ruošiami:
Pradinis šviežių riešutų be kevalo svoris 830 g.
Ruošiam riešutus:
visi riešutai sumalami blenderyje ir skrudinami orkaitėje 10 min - 150 C, tada paliekami popieriniame maišelyje vienai parai, kad nuvarvėtų riešutų aliejai.
Kitą dieną tie patys riešutai dar kartą skrudinami orkaitėje 10 min. - 200 C ir vėl paliekami atvėsti popieriniame maišelyje.
Ir galiausiai trečią kartą skrudinami 10 min. - 180 C., paliekami dar vienai parai.
Į salinimą dedama pusė kiekio skrudintų riešutų, virimui 10 min. kita pusė.
Po skrudinimų riešutų liko 650 g.
Riešutams paruošti info radau homebrewtalk.com
Peckelis
2014 m. Rugsėjo 14 d.Tik jei nori padoriai nutraukti aliejų, paskrudintus vyniok į keliolika sluoksnių popierinio rankšluosčio. Ir dar vienas reikalas. Riešutuose aliejaus, priklausomai nuo veislės, metų ir subrendimo laipsnio, yra nuo 60 iki 80 %. Jei bent pusę jo pašalinsi, tai koreguok pradinį riešutų kiekį, bo liks tik virimui:))
AJ
2014 m. Rugsėjo 14 d.domaso
2015 m. Lapkričio 12 d.Iš foto matau, kad puta visai gera susidarė - kaip suprantu neblogai pavyko pašalint aliejų?