Receptas / Kvietinuks #2
Informacija
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.500 | 45.9 | |
Kvietiniai dribsniai | 4.0 | 1.850 | 33.9 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 0.700 | 12.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.400 | 7.3 | |
5.450 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 14.0 | 10 | 70 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 3.0 | 10 | 15 | |
Airiška kerpena | 5.0 | 0 | 15 | |
Saaz (Czech) | 3.0 | 10 | 15 | |
Ramunėlės | 0.0 | 10 | 10 | |
Apelsinų žievelės | 0.0 | 40 | 10 | |
Kalendra (grūsta) | 0.0 | 15 | 10 | |
Kalendra (grūsta) | 0.0 | 15 | 0 | |
110 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 11.0 | 73 |
Pastabos
Vanduo http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=J2XYG73
Prieš salinimą dribsnius verdam 20 min
Salinimas:
in -> 53°C
50°C - 30 min.
66°C - 80 min.
77°C - 15min -> out
Aeracija 20min (pompa, filtras, keraminis akmuo)
Prieš salinimą dribsnius verdam 20 min
Salinimas:
in -> 53°C
50°C - 30 min.
66°C - 80 min.
77°C - 15min -> out
Aeracija 20min (pompa, filtras, keraminis akmuo)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.7
(2 balsai)
Komentarai
-
Lrytas1
2014 m. Rugsėjo 24 d.Želatinizuojant vandenį reikia pilti santykiu 1:4 minimu, pakelt temperatūrą iki +/- 70C ir įdėjus 10-15% salyklo palaikyt bent 15min dažnai pamaišant, o jau tada virti ant labai silpnos ugnies intensyviai maišant. Mano rekordas 5kg kviečių kruopų :) -
Peckelis
2014 m. Rugsėjo 24 d.Nu ir mano du centai:) Neviriau, neverdu ir nevirsiu jokių dribsnių. Apie tai jau ne vienoj vietoj sakiau. Krakmolas želatinizuojasi ženkliai žemesnėse temperatūrose, nei virimo (išskyrus miežių mažąsias granules).
Gal taip sakykime - pradėsiu virti tada, kai kas nors argumentuotai parodys šito metodo pranašumus:) -
Lrytas1
2014 m. Rugsėjo 24 d.Yra laiko savoka. Viska ką rašiau čia apie kruopas (ne dribsnius)
http://books.google.lt/books?id=2ulokhVcdRsC&pg=PA148&lpg=PA148&dq=wheat+gelatinization+time&source=bl&ots=ZB9bPHzlIt&sig=6hKNCNfRn9LCpN9stybwtKx4Y6A&hl=en&sa=X&ei=pNQiVJ-vDoSgyAPD8IHoDw&ved=0CDUQ6AEwBTgK#v=onepage&q=wheat%20gelatinization%20time&f=false
nuo 152 puslapio. Kviečių želatinizacija pilnai baigiasi po 20min prie 95c (grynam krakmolui). Bet Peckelis teisus kam dribsnius želetinizuoti, jei gi ir taip jau termiškai apdoroti :) -
GiN
2014 m. Rugsėjo 25 d.Kodėl mielės vokiškos: kažkoks sumanymas, ar tiesiog tokios buvo po ranka
Ir dar klausimas, kam kerpena kvietiniam alui? Ne pirmam recepte randu, bet pats nedėjau - nesuprantu, kam skaidrinti kvietinį alų? -
Burbulas
2014 m. Rugsėjo 25 d.Mieles tiesiog tokias turėjau.
Kerpena pagal receptą kuri pats nurodei :) http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-the-week-hoegaarden-white/ Man irgi keistai atrodo, bet nutariau vis tik panaudot.... kiek tame naudos neaišku :)
7.2
Vaisinė / prieskoninė nosis. Išraiškinga, bet ne blakinė ir ne šlapiankinė kalendra. Aš net jaučiu lyg kardamoną, bet, kaip matau, jo nėra. Gerai. Suvaldytas mielių charakteris, kas, mano nuomone, dera prie stiliaus. Bendrai man patinka, kad kvapas labai liuks ir tuo pačiu nepersižaista su priekoniais.
Skaidrus kaip ašara, graži karbonizacija, tačiau su puta ne kas. Nėra Wit'ams būdingo drumstumo. Nežinau, kam čia dėjai kerpeną. Gal toks sumanymas, bet pamažinu taškų šioj vietoj.
Jaučiasi nesalykliniai kviečiai, gerai išreikšti prieskoniai, tačiau skonyje man jų gal kiek daugokai. Kita vertus, mano dvasinio amerikiečio pusė džiaugiasi. Gal ir ne sesijinis Wit'ukas, tačiau toks įsimenantis. Mano draugė klausia, kodėl paėmiau tik vieną.
Žaisminga karbonizacija, ne per didelis sausumas. Tuo pačiu lyg ir nesijaučia užkišančio saldėsio - geras balansas. Maloniai nugula prieskoniai.
Šaunuolis. Kaip ir minėjau, alus gal ir reikalaujantis įsiklausymo, tačiau tikrai gerai sudėtas. Tik kitą kartą virdamas šį stilių kerpeną užrakink ir raktą duok žmonai.