Receptas / Saisonas
Informacija
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
40
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.91
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.800 | 76.8 | |
BEST Munich Dark salyklas | 25.0 | 0.400 | 8.1 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 8.1 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.250 | 5.1 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.100 | 2.0 | |
4.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Sorachi Ace (Japan) | 14.4 | 18 | 60 | |
Amarillo | 9.2 | 15 | 30 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.0 | 5 | 5 | |
Amarillo | 8.0 | 15 | 0 | |
53 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M27 Belgian Ale | 10.0 | 97 |
Pastabos
Gipso 3 g. į salinimą.
55 - 15 min
64 - 50 min
78 - 10 min -->
10 litrų salinimui, 4 į tekinimo kubilo dugną, 22 tekinimui.
Fermentuoti planuoju labai aukštoje temperatūroj ~30 jei tik pavyks tokią išlaikyti.
55 - 15 min
64 - 50 min
78 - 10 min -->
10 litrų salinimui, 4 į tekinimo kubilo dugną, 22 tekinimui.
Fermentuoti planuoju labai aukštoje temperatūroj ~30 jei tik pavyks tokią išlaikyti.
Lrytas1
2014 m. Spalio 31 d.http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/5838-belgas-saison
julius47
2014 m. Spalio 31 d.Dėkui už pagalbą.
julius47
2014 m. Lapkričio 11 d.Šiandien žadu perpilti į antrinę. Kadangi niekad nefermentavau tokioj aukštoj temperatūroj iškilo klausimas dėl antrinės - ar irgi aukštoj temperatūroj daryti ar geriau iškart žemesnėj?
Peckelis
2014 m. Lapkričio 11 d.julius47
2014 m. Lapkričio 11 d.