Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 16 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.001
ABV:
5.6 %
IBU:
40
EBC:
8
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.800
BEST Munich Dark salyklas 25.0 0.400
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.250
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.100
      4.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sorachi Ace (Japan) 14.4 18 60
Amarillo 9.2 15 30
East Kent Golding (U.K.) 5.0 5 5
Amarillo 8.0 15 0
      53  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale 10.0 97

Pastabos

Gipso 3 g. į salinimą.
55 - 15 min
64 - 50 min
78 - 10 min -->
10 litrų salinimui, 4 į tekinimo kubilo dugną, 22 tekinimui.

Fermentuoti planuoju labai aukštoje temperatūroj ~30 jei tik pavyks tokią išlaikyti.

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Spalio 31 d.
  • julius47

    2014 m. Spalio 31 d.
    Tuomet gal bandau šitaip ir palikti.
    Dėkui už pagalbą.
  • julius47

    2014 m. Lapkričio 11 d.
    Fermentacija baiginėjasi, FG prieš tris dienas buvo 1.002
    Šiandien žadu perpilti į antrinę. Kadangi niekad nefermentavau tokioj aukštoj temperatūroj iškilo klausimas dėl antrinės - ar irgi aukštoj temperatūroj daryti ar geriau iškart žemesnėj?
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 11 d.
    Dauguma darytų žemesnėje, arba bent jau pažemintų temperatūrą link pabaigos. Aktyvi fermentacija pasibaigusi, o mielės geriau nusėsta, kai vėsiau.
  • julius47

    2014 m. Lapkričio 11 d.
    Dėkui, taip ir planavau daryti, bet galvoju, gal dar kokių niuansų čia gali būti kurių nežinau:)
Prisijungę aludariai