Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 11 d.

Parametrai

OG:
1.087
FG:
1.016
ABV:
9.3 %
IBU:
31
EBC:
39
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Parodyk, ką gali 2016

    2016 m. gruodžio 10 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Vyrų vertinimo komisija
    Surinkti taškai: 38.29

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 7.000
Candi sirupas 201.2 0.530
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.270
CaraGold 12.0 0.270
Pale chocolade 527.4 0.130
Special B 401.8 0.130
      8.330

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 4.0 50 90
Saaz (Czech) 3.1 50 45
Saaz (Czech) 3.1 50 5
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3787 Trappist High Gravity™ 160.0 76
Wyeast 3763: Roeselare Ale Blend 125.0 82

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Mitybinė terpė mielėms 2.0 g Virimui 15 min.
Serbentai 900.0 g Antrinei fermentacijai 28 d.
Ąžuolo drožlės 112.0 g Antrinei fermentacijai 6 mėn.

Pastabos

Salinimas 69C - 1 val.
Ferment. - pirminė 2 sav. 20C, antrinė 18C. Antrinei: 28 d. 900 gr. juodųjų serbentų. 5.5 men. 112 gr. prancūziško ąžuolo.
Vanduo 17/23, 3 gipso, 2 CaCl, tekinimui 5,63 ml r.
Profilis
Ca+2    Mg+2    Na+   Cl-   SO4-2
95.1     17.0      10.0   43.1 60.8

Komentarai

  • domaso

    2016 m. Gruodžio 11 d.  
    Aš ne tiek daug su ąžuolu esu eksperimentavęs, bet pastebėjau, kad ąžuolas "drožlių formoj" gana greit atiduoda skonį į alų, beje kartu ir taninų nemažai. Vieną alų esu brandinęs ąžuolinėj bačkoj, tai rezultatas buvo geresnis, toks "rafinuotesnis"... Yra toks dalykas, kaip ne ąžuolo drožlės, bet ąžuolo kubeliai ar "kuoliukai" (oak cubes / oak spirals) – jie ne taip "aršiai" įsigeria į alų kaip drožlės, taninų tiek nepriduoda, ir ant jų galima laikyt gerokai ilgiau, panašiai kaip statinėj. Gaila tik Lietuvoj niekur nemačiau pirkt, teks ko gero siųstis...
  • Peckelis

    2016 m. Gruodžio 11 d.
    Šiuo konkrečiu atveju taninai buvo reikalingi. Visi, todėl ir trukmė tokia.
    Dėl ąžuolo kitomis formomis. Kubeliai, o mano bandytais atvejais, tokios kaip skrudintos dailylenčių atraižos kažkaip neužvežė. Kas liečia "kuoliukus", darausi pats. Turiu gero seno išorėje aptręšusio ažuolo, atsipjovęs susiskaldau kaip man reikia, pasiskrudinu, kaip matau reikalinga ir voilà. Tikrai nesisiųsiu.
  • Lrytas1

    2016 m. Gruodžio 12 d.
    Sveikinu su uzbonu :)
  • Peckelis

    2016 m. Gruodžio 12 d.
    Dėkui. Labai džiugu, kad geriausiai įvertintas patapo rūgštukas :)
  • AntaKalnietis

    2016 m. Gruodžio 12 d.  
    Sveikinimai!!! P.S. Man geriausiai teisinasi ąžuolo "čipai" (+- SIM kortelės dydžio ir 2-3 mm storio) - rezultatas gerokai subtilesnis, apsauga nuo "plintuso" skonio. Dar gerai juos kelias valandas pamirkyti vandenyje (galima vandenį ir kelis kartus nupilti-pakeisti). Ir lėtai paskrudinti orkaitėje, kol pradės lengvai svilti. Tik juos kantriai reikia su "lobziku" ir aštriu peiliuku iš paprasčiausios ąžuolinės malkos išpjaustyti.
Prisijungę aludariai