Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 3 d.

Parametrai

OG:
1.077
FG:
1.024
ABV:
7.0 %
IBU:
19
EBC:
52
IBU/OG:
0.24
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 6.000
Čekiškas Pilsen salyklas 3.7 3.000
BEST Vienna salyklas 9.0 1.000
BEST Caramel Munich III 165.2 0.400
Special X salyklas 358.4 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 819.8 0.250
      10.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition 5.7 40 60
Hallertauer Tradition 5.7 10 30
Airiška kerpena 0.0 5 15
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 (antro naudojimo) 500.0 69

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Ąžuolo drožlės (US, vid. skrudinimo) savaitei užpiltos 250ml 45% burbono) 60.0 g Antrinei fermentacijai 2 sav.

Pastabos

Vanduo: 50% RO / 50% krano
Vandens profilis: Ca-88, Mg-22, Na-59, Cl-77, SO4-44, HCO3-344.
Pridedami mineralai (į mentalą): Magnio sulfatas 3g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33%tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Pridedami mineralai (į virimą): Magnio sulfatas 2g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33% tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Chemija: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XPGXSRG

Pirmokui: Salyklą užpilti 28l 80°C vandens.
Salinti: 69°C - 60 min
Mentalo pH (faktinis): 5.6
Antrokui užpilti 80°C 28l vandens.

Pritekinti 37l misos
Virti: 90 min.

Palikta fermentuotis 12°C patalpoje.

Tvarkaraštis:
Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 12-15°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" ~3 dienos prie 18-20°C;
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (14~16°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.

Nuotraukos

Prisijungę aludariai