Receptas / VALHALLA ᛝ Doppelbock
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 3 d.
Parametrai
OG:
1.077
|
|
FG:
1.024
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
52
|
|
IBU/OG:
0.24
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 6.000 | 55.0 | |
Čekiškas Pilsen salyklas | 3.7 | 3.000 | 27.5 | |
BEST Vienna salyklas | 9.0 | 1.000 | 9.2 | |
BEST Caramel Munich III | 165.2 | 0.400 | 3.7 | |
Special X salyklas | 358.4 | 0.250 | 2.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 819.8 | 0.250 | 2.3 | |
10.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Tradition | 5.7 | 40 | 60 | |
Hallertauer Tradition | 5.7 | 10 | 30 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 5 | 15 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 (antro naudojimo) | 500.0 | 69 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Ąžuolo drožlės (US, vid. skrudinimo) savaitei užpiltos 250ml 45% burbono) | 60.0 g | Antrinei fermentacijai | 2 sav. |
Pastabos
Vanduo: 50% RO / 50% krano
Vandens profilis: Ca-88, Mg-22, Na-59, Cl-77, SO4-44, HCO3-344.
Pridedami mineralai (į mentalą): Magnio sulfatas 3g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33%tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Pridedami mineralai (į virimą): Magnio sulfatas 2g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33% tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Chemija: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XPGXSRG
Pirmokui: Salyklą užpilti 28l 80°C vandens.
Salinti: 69°C - 60 min
Mentalo pH (faktinis): 5.6
Antrokui užpilti 80°C 28l vandens.
Pritekinti 37l misos
Virti: 90 min.
Palikta fermentuotis 12°C patalpoje.
Tvarkaraštis:
Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 12-15°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" ~3 dienos prie 18-20°C;
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (14~16°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.
Vandens profilis: Ca-88, Mg-22, Na-59, Cl-77, SO4-44, HCO3-344.
Pridedami mineralai (į mentalą): Magnio sulfatas 3g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33%tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Pridedami mineralai (į virimą): Magnio sulfatas 2g, Kalcio chloridas 4g (arba 12ml 33% tirpalo), Kepimo soda 4g, Kreida 3g.
Chemija: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XPGXSRG
Pirmokui: Salyklą užpilti 28l 80°C vandens.
Salinti: 69°C - 60 min
Mentalo pH (faktinis): 5.6
Antrokui užpilti 80°C 28l vandens.
Pritekinti 37l misos
Virti: 90 min.
Palikta fermentuotis 12°C patalpoje.
Tvarkaraštis:
Pirminė fermentacija 9-22°C (idealu 12-15°C), 1-2 savaites;
"Diacetyl rest" ~3 dienos prie 18-20°C;
Nupilti nuo mielių, palaikyti šaltai (2~8°C) apie dvi savaites, kad nusėstų mielės;
Supilstyti į butelius, palikti šilčiau (14~16°C), dvi-tris savaites, kad užsigazuotų;
Tada lageriuoti, idealu 1~5°C, kokius 3-4 mėnesius.