Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugsėjo 26 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
5
EBC:
7
IBU/OG:
0.10
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.3 2.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.3 2.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.200
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (DE) 4.5 12 60
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich Classic 12.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Citrinos cedra 30.0 g Virimui 15 min.
Kalendra 10.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

== PILTI Į DU FERMENTERIUS!!! KRAUSEN!!! ==

BREW MONK STEPS:
1. AUTO
 - TEMP: 42
 – POWER: 2500
 – TIMER: 15
    Beriamas Pilznerio salyklas ir visi dribsniai
    GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]

2. AUTO
 - TEMP: 52
 - TIMER: 15
    Beriamas kvietinis salyklas
3. AUTO
 - TEMP: 61
 - TIMER: 60
4. AUTO
 - TEMP: 70
 - TIMER: 30
5. AUTO
 - TEMP: 78
 - TIMER: 15

IŠKELIAMAS SALYKLAS, SUPILAMA 10 L 80˚ VANDENS

6. AUTO
 - TEMP: 100
 - TIMER: 60
SUDEDAMI APYNIAI

7. TIMER: 60 (PRIMINIMAS SUDĖTI CEDRĄ IR KALENDRĄ)
 - POWER: 700

8. START

Komentarai

  • kiela

    2018 m. Vasario 25 d.
    Kiek suprantu, padariau klaidą užduodamas mieles prie 23˚C – nusibodo laukti, kol nukris iki 20˚C. Tai čia taip tik todėl, kad hidrometras taip sukalibruotas, be gi reikėtų vis tiek prie aukštesnės jas dėti – prie 30˚C panašiai ir pridėti korekcinius vienetus prie parodymo, ar ne?
  • Zhiniukas

    2018 m. Vasario 25 d.
    Kvietiniam alui reikia palikti daugiau laisvos vietos fermenteryje. Jis visada daugiau putoja nei kiti alūs.
  • kiela

    2018 m. Vasario 26 d.
    Dėkui už patarimą, Žiniuk. Kitąkart gal reiks į du fermenterius misą supilti.
  • GiN

    2018 m. Vasario 26 d.
    Mieles reiktų dėti keliais laipsniais mažesnėje temperatūroje, nei norima fermentacijos temperatūra. Pvz įdedi prie 18 C, o paskui fermentuoji 20 C. Mielės tada geriau įsivažiuoja, pačios keliais laipsniais pasikelia temperatūrą (egzoterminis procesas) - nebūna tokios "išprotėjusios" fermentacijos, kuri dėl per didelio "išprotėjimo" gali dar ir anksčiau laiko sustoti. Neseniai turėjau kaip tik tokį atvejį su kvietiniu alumi.
  • kiela

    2018 m. Vasario 26 d.
    GiN, dėkui už patarimą. Kaip smagu, kad yra žmonių, norinčių ir galinčių pasidalinti patirtimi. Po dviejų metų alaus darymo sužinai daug įdomių dalykų, kurie pagerina gamybą. Dėkui dar kartą!
Prisijungę aludariai