Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 15 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 15 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.011
ABV:
5.0 %
IBU:
18
EBC:
43
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 2.400
BEST Munich Dark salyklas 28.0 1.400
BEST Melanoidin salyklas 70.9 0.400
BEST Caramel Munich I salyklas 90.9 0.400
BEST Caramel Munich II salyklas 120.4 0.200
BEST Chocolate salyklas 902.8 0.100
      4.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 3.5 30 60
Tettnanger (DE) 4.5 30 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 12.0 78

Pastabos

38C            15-30min. kuo tirštesnis mentalas.
stengtis kelti temperatūrą skiedžiant verdančiu  vandeniu bei 
kiekvienam žingsnyje galima papildomai atlikti 1/3 dekokcija dar ir temperatūros pakėlimui.
45C-50C     30min
64C             30min
69C             30min
iki 77C -->out
virimas 90-120min
 mieles pradedam nuo 15C->10C ne daugiau 2 sav. pirminėje ,perpilam į antrinę karbonizuojam,mažinam po 1C laipsnį į dieną iki  0C   -2C ir taip pereinam i lageriavimą nemažiau 4 sav.

Komentarai

  • Lrytas1

    2017 m. Vasario 19 d.
    Jei ką tai pas tave 49% karamelinių variacijų.
  • Peckelis

    2017 m. Vasario 19 d.
    Lrytas1 - nuo kada pasikeitė salyklų klasifikacija ir Miunchenas (nors ir tamsus) patapo karameliniu?
  • elis

    2017 m. Vasario 19 d.
    Nežinau ,surizikuosiu ir ...jau 50C fazė jau į pabaigą :)
  • AntaKalnietis

    2017 m. Vasario 21 d.  
    Viskas čia gerai, tik gal melanoidino daugoka pagal mane...Visa kita - skonio reikalas.
  • elis

    2017 m. Gruodžio 21 d.
    Aludarių taurė 2017m. 
     Lager -2: sesijos prizininkas 3 vieta
Prisijungę aludariai