Informacija

Kiekis:
42 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 16 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 20 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.008
ABV:
5.0 %
IBU:
7
EBC:
8
IBU/OG:
0.14
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale salyklas 3.0 6.660
BEST Caramel Hell salyklas 30.0 0.660
      7.320

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 17.2 6 66
      6  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sigmund's Voss Kveik 35.0 82

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Aviečių stiebai (tekinimo filtras) 300.0 g Salinimui 2 val.
Vyšnių šakelės (tekinimo filtras) 200.0 g Salinimui 2 val.
Beržo šakelės (tekinimo filtras) 100.0 g Salinimui 2 val.
Serbentų stiebai (tekinimo filtras) 100.0 g Salinimui 2 val.
Kadagio šakelės (tekinimo filtras) 2.0 kg Salinimui 2 val.
Viržis 45.0 g Virimui 3 min.
Puplaiškis 30.0 g Virimui 15 min.
Miškinė sidabražolė 12.0 g Virimui 20 min.
Pelynas 12.0 g Virimui 20 min.
Kraujažolė 12.0 g Virimui 20 min.
Gailis 8.0 g Virimui 3 min.
Sotvaras 5.0 g Virimui 1 min.

Pastabos

Salinimas "filtro" arbatoje.
68C - 60 min.,
Po to užverdam :). Taip ir perkeliam tekinimui, kažkiek pravės.
Fermentacija:
šaldome iki 22C, suleidžiame mielas, fermentacija 23-24C temperatūroje, ties 5 Plato temperatūrą pakelti iki 33-34C temperatūros. Tokioje ir pabaigti :)

Komentarai

  • Saras25

    2017 m. Kovo 26 d.
    įdomus receptas, būtų įdomu pakaštavot :)
Prisijungę aludariai