Receptas / Bitininko Trys Perlai
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 24 d.
Parametrai
OG:
1.076
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.34
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 7.000 | 89.7 | |
Medus | 2.0 | 0.800 | 10.3 | |
7.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (DE) | 7.4 | 40 | 60 | |
Perle (DE) | 7.4 | 10 | 5 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel (trečia karta) | 200.0 | 89 |
Pastabos
12 virimui, Bitininko Trys Perlai tripelis. Po didelio pasisekimo kartojamas.
Virta 2017-03-04
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 66 (pilti į 73), pabaiga su ?????. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.
40g Perle apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 10 g Perle.
5 min prieš nuimant supilamas medus.
Pradinis OG 1.076 (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008 (2,5 BRIX)
Startas su 20 C, Tripelio šlapios 3 kartos mielės, toliau fermentacija prie 17-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Dvi savaitės prie 8 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.
Pilstant jaučiasi vos vos medus, ir derinys geresnis nei cukrus.
Mielės 0 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Medus - 5 E
Virta 2017-03-04
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 66 (pilti į 73), pabaiga su ?????. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.
40g Perle apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 10 g Perle.
5 min prieš nuimant supilamas medus.
Pradinis OG 1.076 (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008 (2,5 BRIX)
Startas su 20 C, Tripelio šlapios 3 kartos mielės, toliau fermentacija prie 17-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Dvi savaitės prie 8 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.
Pilstant jaučiasi vos vos medus, ir derinys geresnis nei cukrus.
Mielės 0 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Medus - 5 E
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
10.0
(1 balsas)
10.0