Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 24 d.

Parametrai

OG:
1.076
FG:
1.008
ABV:
8.9 %
IBU:
26
EBC:
10
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.000
Medus 2.0 0.800
      7.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (DE) 7.4 40 60
Perle (DE) 7.4 10 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel (trečia karta) 200.0 89

Pastabos

12 virimui, Bitininko Trys Perlai tripelis. Po didelio pasisekimo kartojamas.
Virta 2017-03-04

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 66 (pilti į 73), pabaiga su ?????. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.

40g Perle apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 10 g Perle.
5 min prieš nuimant supilamas medus.

Pradinis OG 1.076    (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008    (2,5 BRIX)

Startas su 20 C, Tripelio šlapios 3 kartos mielės, toliau fermentacija prie 17-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Dvi savaitės prie 8 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.

Pilstant jaučiasi vos vos medus, ir derinys geresnis nei cukrus.

Mielės 0 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Medus - 5 E

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai