Receptas / Erstikio THIS TIME
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. lapkričio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gruodžio 12 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.62
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 91.3 | |
Karamelinis salyklas | 245.0 | 0.180 | 4.3 | |
Pilsnerio salyklas keptas, sausas) | 100.7 | 0.180 | 4.3 | |
4.160 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 91 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Irish cappucino | 100.0 g | Virimui | 1 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 70 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 70 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)