Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. lapkričio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gruodžio 12 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.004
ABV:
5.5 %
IBU:
29
EBC:
20
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 245.0 0.180
Pilsnerio salyklas keptas, sausas) 100.7 0.180
      4.160

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 14.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 91

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Irish cappucino 100.0 g Virimui 1 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 70 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai