Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 24 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.013
ABV:
6.2 %
IBU:
19
EBC:
36
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 4.000
Melanoidinas 70.1 0.750
Medus 2.0 0.500
CaraHell 25.0 0.500
CaraAmber 60.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.060
      6.160

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Laukinukai nuo Neries 1.0 200 30
Kadagio uogos 1.0 45 20
Laukinukai nuo Neries 1.0 80 5
Kadagio uogos 1.0 8 5
      333  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 78

Pastabos

Salinimui vanduo pavirinamas su kadagio šakom + dalis laukinių apynių
Salinimas kartu su pavirintais laukiniais apyniais 1h, 69 C
Tekinimas 78C

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Sausio 11 d.  
    Ragautas 2013 sausio VAK'e. Turtingas salyklinis skonis, aiškiai jaučiamas kadagių uogų skonis, labai gerai dera su salyklais, vidutinio kūno. Puikus alus!
  • Linas

    2013 m. Sausio 11 d.
    galim daryti išvadą, kad nebrandinto alaus į konkursą nešti nevalia :)
  • Gytis

    2013 m. Sausio 11 d.
    Labai teisinga pastaba. Įrašyčiau į Taurės taisykles.
    Tai nėra universali taisyklė, vienok. Kvietiniai/witbierai man skaniausi maždaug po 2-3 savaičių. Bet tamsiems alums reikia daugiau laiko negu šviesiems, nes salyklų sudėtis turtingesnė, reikia laiko kol visi skoniai atsiskleidžia. Nesu tikras tik dėl stoutų, nes didelis kiekis skrudintų salyklų per keletą mėnesių galiausiai nusveria balansą savo naudai.
  • GiN

    2013 m. Sausio 11 d.
    Ragautas 2012 paskutiniam VAK'e ir 2013-01-10 VAK'e. Alus labai pagerėjo, susibalansavo, atsirado puta, maloniai jaučiamas laukinių apynių ir kadagių skonis. Manau laukiniai apyniai čia labai tinka.
Prisijungę aludariai