Receptas / Kadaginis
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 24 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
36
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 4.000 | 64.9 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.750 | 12.2 | |
Medus | 2.0 | 0.500 | 8.1 | |
CaraHell | 25.0 | 0.500 | 8.1 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.250 | 4.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 1.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.060 | 1.0 | |
6.160 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Laukinukai nuo Neries | 1.0 | 200 | 30 | |
Kadagio uogos | 1.0 | 45 | 20 | |
Laukinukai nuo Neries | 1.0 | 80 | 5 | |
Kadagio uogos | 1.0 | 8 | 5 | |
333 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 78 |
Pastabos
Salinimui vanduo pavirinamas su kadagio šakom + dalis laukinių apynių
Salinimas kartu su pavirintais laukiniais apyniais 1h, 69 C
Tekinimas 78C
Salinimas kartu su pavirintais laukiniais apyniais 1h, 69 C
Tekinimas 78C
Gytis
2013 m. Sausio 11 d.Linas
2013 m. Sausio 11 d.Gytis
2013 m. Sausio 11 d.Tai nėra universali taisyklė, vienok. Kvietiniai/witbierai man skaniausi maždaug po 2-3 savaičių. Bet tamsiems alums reikia daugiau laiko negu šviesiems, nes salyklų sudėtis turtingesnė, reikia laiko kol visi skoniai atsiskleidžia. Nesu tikras tik dėl stoutų, nes didelis kiekis skrudintų salyklų per keletą mėnesių galiausiai nusveria balansą savo naudai.
GiN
2013 m. Sausio 11 d.