Receptas / Kviečiam
Informacija
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.18
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 2.810 | 64.4 | |
Čekiškas Pilsen salyklas | 4.0 | 1.440 | 33.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.110 | 2.5 | |
4.360 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Tradition (German) | 4.0 | 21 | 60 | |
21 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Weihenstephan 3068 | 200.0 | 76 |
Pastabos
Chemija - Ca 102, Mg 9, Na 18, Cl 127, SO4 47. RA 17
Vanduo čiaupo/RO - 1/1 + 6 g CaCl + 2 g gipso + 1 g NaCl + 47 ml 10% fosforo r. salinimui (12 ltr.) ir 30 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 20 min 42C, 60 min 64C, trečdalį išimam, darom 10 min dekokcija ir keliam iki 74C 10 min, keliam iki 77C ir tekinam pamažu. Gaunam 24 ltr.
Vėsinam iki 14C, užduodam mieles, fermentacija 17C iki 10 d. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 22-23C ir tokioj baigiam.
Vanduo čiaupo/RO - 1/1 + 6 g CaCl + 2 g gipso + 1 g NaCl + 47 ml 10% fosforo r. salinimui (12 ltr.) ir 30 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 20 min 42C, 60 min 64C, trečdalį išimam, darom 10 min dekokcija ir keliam iki 74C 10 min, keliam iki 77C ir tekinam pamažu. Gaunam 24 ltr.
Vėsinam iki 14C, užduodam mieles, fermentacija 17C iki 10 d. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 22-23C ir tokioj baigiam.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.1
(2 balsai)
Komentarai
-
Lrytas1
2014 m. Vasario 28 d.Negaliu nesižavėti svoriais kaip pas vaistininką :) -
Peckelis
2014 m. Kovo 14 d.Paragavau alų. Nekyla ranka savo alaus vertinti, o ir gerai, kad nekyla. Per gerai įvertinčiau. Dėkui AJ už mieles - jos čia in prima fundamentum, tskant. -
AJ
2014 m. Kovo 15 d.Smagu, kad geras gavosi. Atidėk buteliuką, įvertinsiu aš, jei jau tau ranka nekyla ;]
8.8
tipiškas kvietinio, gvazdikėliai bananai.
vadovėlinė
man kaip mėgstančiam kvietinius nuo 5,2 abv gal kiek skystokas. apyniai labai gerai, net keista kad tiek nedaug IBU bet jaučiasi pakankamai gerai. Gale maloni rūgštelė. nieko neprikiši.
Karbonizacija tavo super. man net keista kaip tu taip drąsiai kvietį pripili butelį pilną iki kakliuko viršaus ir jokio lipimo nėr. nors alus puikiai gazuotas. alus lengvas geriasi smagiai, vasaros hitas.
Labai tikiuosi kad mano su šiom mielėm bus bent truputį panašus. Butų komercinis visą vasarą mielai pirkčiau ir gerčiau. Jei klonuot gal kiek kelčiau abv dėl sodrumo.