Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 12 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.9 %
IBU:
9
EBC:
7
IBU/OG:
0.18
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.0 2.810
Čekiškas Pilsen salyklas 4.0 1.440
Miuncheno salyklas 15.0 0.110
      4.360

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition (German) 4.0 21 60
      21  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Weihenstephan 3068 200.0 76

Pastabos

Chemija - Ca 102, Mg 9, Na 18, Cl 127, SO4 47. RA 17
Vanduo čiaupo/RO - 1/1 + 6 g CaCl + 2 g gipso + 1 g NaCl + 47 ml 10% fosforo r. salinimui (12 ltr.) ir 30 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 20 min 42C, 60 min 64C, trečdalį išimam, darom 10 min dekokcija ir keliam iki 74C 10 min, keliam iki 77C ir tekinam pamažu. Gaunam 24 ltr.
Vėsinam iki 14C, užduodam mieles, fermentacija 17C iki 10 d. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 22-23C ir tokioj baigiam.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.1

(2 balsai)

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Vasario 28 d.
    Negaliu nesižavėti svoriais kaip pas vaistininką :)
  • Peckelis

    2014 m. Kovo 14 d.
    Paragavau alų. Nekyla ranka savo alaus vertinti, o ir gerai, kad nekyla. Per gerai įvertinčiau. Dėkui AJ už mieles - jos čia in prima fundamentum, tskant.
  • AJ

    2014 m. Kovo 15 d.
    Smagu, kad geras gavosi. Atidėk buteliuką, įvertinsiu aš, jei jau tau ranka nekyla ;]
Prisijungę aludariai