Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 28 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.009
ABV:
4.2 %
IBU:
58
EBC:
57
IBU/OG:
1.39
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Skrudinti miežiai 1000.8 0.250
Crystal/Caramel 60.0 0.130
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.130
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.120
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.050
      5.180

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 10.0 50 120
Styrian Golding (Slovenia) 4.4 16 15
      66  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 78

Pastabos

Marston Moor klono modifikacija (pagrindu paimtas receptas iš M. Ollosson Real Ales for Home Brewers). Vienas iš pakeitimų Challenger -> Perle.

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    ...na kad gamintojas jį vadino porteriu, tai čia jo problema :-) Bet jei atmintis neapleidžia, man jis (Marston Moor porter) porterio nelabai priminė :-)
    Kitaip sakant, mano supratimas apie porterį truputėlį kitoks nei Marston Moor bravoro :-) ir ko gero labiau artimesnis aprašytam stiliui, nei bravoro gaminiui ar šitam receptui :-)
  • Ramtyns

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    Audryla, tai turbūt labiau tavo problema, jei tau gamintojo pavadinimas nepatinka:

    manau, stiliai yra krypčiai nusakyt, o ne užspaust alų rėmuose. nors porteris ir stautas istoriškai seniau reiškė tą patį, šiandien galima juos įsivaizduot kaip atskirus, tada net tuo atveju gali būt stautiškas porteris ir porteriškas stautas. man tinka viskas, jei tik alus skanus:)
  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    ...na matyt ne vieno mano problema, nes ne aš vienas apie šį Marston Moor alų tokios nuomonės :-)
    Turėjo jie geresnių alų, nei šis. Kodėl būtent šis įtrauktas į knygą, kaipo vertas klono, galiu tik spėliot :-)

    Man irgi tinka visoks alus, jei tik jis skanus, ko negalėčiau pasakyt apie šito alaus, kurį Tu megini klonuot, originalą. Man jis nepatiko.
    Nuoširdžiai viliuosi, kad tai ką Tu išvirei, bus geresnis variantas, nei originalas.
    Be kita ko... "stautiškas porteris" skamba skaniai ;-)
  • Ramtyns

    2011 m. Rugsėjo 15 d.
    Dėl skonio mes juk nesiginčijam, o bandom diskutuoti apie apibrėžimus ir jų ribotumą. Atviram aluje naudojama BJCP sistema, kuri nėra nei vienintelė, nei geriausia, nei absoliuti sistema. BJCP tik apytiksliai nusako gaires, bet tai nėra absoliutus kriterijus.

    Viskas yra susitarimo reikalas, o alaus rūšys turi dar ir istorinį aspektą, kurį gali ignoruoti jei nori, bet nepavyks atmesti jo kaip nereikšmingo. Tame ir buvo mano mintis, o ne tikslas ginčytis, kuris Marston Moor alus geriausias, arba ar jis atitinka BJCP stauto ar porterio apibrėžimą.

    Kalbant apie knygą (aut. M. Ollison), joje yra daug kitų MM alų receptų, kaip ir kitų britiškų bravorų, aš renkuosi kokį norių, o pats gali rinktis ir kitą;)
  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 15 d.
    :-)
    O dėl kokios alaus savybės daugiau ginčytis, jei ne dėl jo skonio?

    Tu darai/verdi Marston Moor Porterio kloną, tad visai naturalu kad šneka ir pasisuko apie to, nebeegzistuojančio bravoro produkciją :-)

    Niekas nesiginčija dėl istorinių aspektų ir t.t. Bet jei "Atviras alus" jau naudoja BJCP, tai tiesiog naiviai tikiesi, kad visi, publikuojantys čia savo receptus, prisilaikys šitų stiliaus apibūdinimu ir t.t.
Prisijungę aludariai