Receptas / Marston Moor Porter mod
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 28 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.041
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
58
|
|
EBC:
57
|
|
IBU/OG:
1.39
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Viking malt pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.500 | 86.9 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.250 | 4.8 | |
Crystal/Caramel | 60.0 | 0.130 | 2.5 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.130 | 2.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.120 | 2.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.050 | 1.0 | |
5.180 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 10.0 | 50 | 120 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 4.4 | 16 | 15 | |
66 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 78 |
Pastabos
Marston Moor klono modifikacija (pagrindu paimtas receptas iš M. Ollosson Real Ales for Home Brewers). Vienas iš pakeitimų Challenger -> Perle.
audryla
2011 m. Rugsėjo 9 d.Kitaip sakant, mano supratimas apie porterį truputėlį kitoks nei Marston Moor bravoro :-) ir ko gero labiau artimesnis aprašytam stiliui, nei bravoro gaminiui ar šitam receptui :-)
Ramtyns
2011 m. Rugsėjo 9 d.manau, stiliai yra krypčiai nusakyt, o ne užspaust alų rėmuose. nors porteris ir stautas istoriškai seniau reiškė tą patį, šiandien galima juos įsivaizduot kaip atskirus, tada net tuo atveju gali būt stautiškas porteris ir porteriškas stautas. man tinka viskas, jei tik alus skanus:)
audryla
2011 m. Rugsėjo 9 d.Turėjo jie geresnių alų, nei šis. Kodėl būtent šis įtrauktas į knygą, kaipo vertas klono, galiu tik spėliot :-)
Man irgi tinka visoks alus, jei tik jis skanus, ko negalėčiau pasakyt apie šito alaus, kurį Tu megini klonuot, originalą. Man jis nepatiko.
Nuoširdžiai viliuosi, kad tai ką Tu išvirei, bus geresnis variantas, nei originalas.
Be kita ko... "stautiškas porteris" skamba skaniai ;-)
Ramtyns
2011 m. Rugsėjo 15 d.Viskas yra susitarimo reikalas, o alaus rūšys turi dar ir istorinį aspektą, kurį gali ignoruoti jei nori, bet nepavyks atmesti jo kaip nereikšmingo. Tame ir buvo mano mintis, o ne tikslas ginčytis, kuris Marston Moor alus geriausias, arba ar jis atitinka BJCP stauto ar porterio apibrėžimą.
Kalbant apie knygą (aut. M. Ollison), joje yra daug kitų MM alų receptų, kaip ir kitų britiškų bravorų, aš renkuosi kokį norių, o pats gali rinktis ir kitą;)
audryla
2011 m. Rugsėjo 15 d.O dėl kokios alaus savybės daugiau ginčytis, jei ne dėl jo skonio?
Tu darai/verdi Marston Moor Porterio kloną, tad visai naturalu kad šneka ir pasisuko apie to, nebeegzistuojančio bravoro produkciją :-)
Niekas nesiginčija dėl istorinių aspektų ir t.t. Bet jei "Atviras alus" jau naudoja BJCP, tai tiesiog naiviai tikiesi, kad visi, publikuojantys čia savo receptus, prisilaikys šitų stiliaus apibūdinimu ir t.t.