Receptas / Grynakraujis Titnagas
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. birželio 3 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
8.0 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
41
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas (Naminis) | 15.0 | 3.000 | 45.8 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 45.8 | |
Special B (Naminis) | 350.3 | 0.250 | 3.8 | |
Karamelinis (Alutekso) | 220.2 | 0.250 | 3.8 | |
Skrudintas miežių salyklas (Alutekso) | 1100.8 | 0.050 | 0.8 | |
6.550 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 11.0 | 30 | 60 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager S-23 | 12.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas:
20 min. - 50 C (Protein rest)
30 min. - 65 C (Beta sacch')
30 min. - 70 C (Alpha sacch')
10 min. - 75 C (Mash-out)
Apynius galima naudoti ir kitus, bandziau tiek su Magnum, tiek su Target - skonis toks pat (nedarant "side by side comparison" skirtumo nesijaučia) tik kartumą reikią atitaikyti apie 30 IBU, bet SVARBU: apynius dėti į puodą, vos tik pradėjus tekinti misą (firs wort hopping).
Salyklai:
Miuncheno (naminis) - paprastas maltosos bazinis, pusantros valandos pakepintas orkaitėje prie 100-105 C. (Kepinau jau sumaltą salyklą).
Special B (naminis) - savos gamybos karamelinis salyklas, todėl spalvą "išmatavau" tik "iš akies".
Fermentacija:
Pirminė - 14 C temperatųroje, kol liks apie 7 Plato (1,028 SG), tada nešti šiltai į kambarį ir
Dyacetil rest - 20 C iki tol kol baigsis fermentacija.
Antrinė nėra būtina. Vieną kartą dariau (2 sav. 10C), kitą - ne, skirtumo nebuvo jokio, tik pilstant iš karo po pirminės, reikėtų apie parą palaikyti vėsiai (apie 10C) tam, kad mielės nusėstų.
20 min. - 50 C (Protein rest)
30 min. - 65 C (Beta sacch')
30 min. - 70 C (Alpha sacch')
10 min. - 75 C (Mash-out)
Apynius galima naudoti ir kitus, bandziau tiek su Magnum, tiek su Target - skonis toks pat (nedarant "side by side comparison" skirtumo nesijaučia) tik kartumą reikią atitaikyti apie 30 IBU, bet SVARBU: apynius dėti į puodą, vos tik pradėjus tekinti misą (firs wort hopping).
Salyklai:
Miuncheno (naminis) - paprastas maltosos bazinis, pusantros valandos pakepintas orkaitėje prie 100-105 C. (Kepinau jau sumaltą salyklą).
Special B (naminis) - savos gamybos karamelinis salyklas, todėl spalvą "išmatavau" tik "iš akies".
Fermentacija:
Pirminė - 14 C temperatųroje, kol liks apie 7 Plato (1,028 SG), tada nešti šiltai į kambarį ir
Dyacetil rest - 20 C iki tol kol baigsis fermentacija.
Antrinė nėra būtina. Vieną kartą dariau (2 sav. 10C), kitą - ne, skirtumo nebuvo jokio, tik pilstant iš karo po pirminės, reikėtų apie parą palaikyti vėsiai (apie 10C) tam, kad mielės nusėstų.
Gytis
2011 m. Vasario 23 d.Pikas
2011 m. Vasario 28 d.