Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. birželio 3 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.014
ABV:
8.0 %
IBU:
26
EBC:
41
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas (Naminis) 15.0 3.000
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Special B (Naminis) 350.3 0.250
Karamelinis (Alutekso) 220.2 0.250
Skrudintas miežių salyklas (Alutekso) 1100.8 0.050
      6.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 11.0 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 12.0 81

Pastabos

Salinimas:
20 min. - 50 C (Protein rest)
30 min. - 65 C (Beta sacch')
30 min. - 70 C (Alpha sacch')
10 min. - 75 C (Mash-out)

Apynius galima naudoti ir kitus, bandziau tiek su Magnum, tiek su Target - skonis toks pat (nedarant "side by side comparison" skirtumo nesijaučia) tik kartumą reikią atitaikyti apie 30 IBU, bet SVARBU: apynius dėti į puodą, vos tik pradėjus tekinti misą (firs wort hopping).

Salyklai:
Miuncheno (naminis) - paprastas maltosos bazinis, pusantros valandos pakepintas orkaitėje prie 100-105 C. (Kepinau jau sumaltą salyklą).
Special B (naminis) - savos gamybos karamelinis salyklas, todėl spalvą "išmatavau" tik "iš akies".

Fermentacija:
Pirminė - 14 C temperatųroje, kol liks apie 7 Plato (1,028 SG), tada nešti šiltai į kambarį ir
Dyacetil rest - 20 C iki tol kol baigsis fermentacija.
Antrinė nėra būtina. Vieną kartą dariau (2 sav. 10C), kitą - ne, skirtumo nebuvo jokio, tik pilstant iš karo po pirminės, reikėtų apie parą palaikyti vėsiai (apie 10C) tam, kad mielės nusėstų.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Vasario 23 d.
    Labai įdomu. Ar būtų galima kaip nors paragauti? Gal iš Vilniaus?
  • Pikas

    2011 m. Vasario 28 d.
    Kaunietis aš. Parašyk man į alaus.info forumą, ten aš užsiregistravęs tokiu pačiu nicku.
Prisijungę aludariai