Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gruodžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 2 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.014
ABV:
5.6 %
IBU:
30
EBC:
11
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.500
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.120
      6.120

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 22 60
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 15
      42  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast 12.0 75

Pastabos

Stiliaus aprašymas: https://www.beeradvocate.com/beer/style/132/
The California Common, or Steam Beer, is a unique 100% American style lager. It's usually brewed with a special strain of lager yeast that works better at warmer temperatures. This method dates back to the late 1800's in California when refrigeration was a great luxury. The brewers back then had to improvise to cool the beer down, so shallow fermenters were used. So in a way the lager yeast was trained to ferment quicker at warmer temperatures.

Komentarai

  • kiela

    2018 m. Vasario 2 d.  
    Na va, neturiu tokios galimybės. Kambario temperatūra... Kų daryt? Klausė manęs apie temperatūras. Todėl, matyt, ir keitė.
  • Lrytas1

    2018 m. Vasario 2 d.
    Tada ir stilių pakeisk į California Common / Steam Beer 
  • kiela

    2018 m. Vasario 2 d.
    Gerai. Taip ir padarysiu. Dėkui.
  • Gytis

    2018 m. Vasario 2 d.
    Vienžo šviesus eliukas su vokiškais apyniais.  Jeigu pakeliui ko nors neatsitiks, bus geriamas. Kas karčio nemėgsta, gal nelabai, bet po kokių trijų mėnesių bus ok ir su tuo.
  • kiela

    2018 m. Vasario 7 d.
    Kartumą specialiai pakėliau. Stilių pakeičiau. Ačiū už pastabas. ;)
Prisijungę aludariai