Receptas / Erstikio DUONOS GIRA "PAPRASTOJI"
Informacija
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
2.6 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skrudinta juoda duona | 50.0 | 0.800 | 57.1 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.600 | 42.9 | |
1.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Sausos kepimo mielės | 6.0 | 50 |
Pastabos
Duona supjaustoma riekelėmis ir riekelės perpjaunamos dar į 4 dalis. Taip susmulkintą duoną skrudiname orkaitėje, kol apskrus. Kuo daugiau apskrus, tuo gira bus tamsesnė ir kartesnė. Paskrudusi duona supilama į kibirą ar kitą indą ir užpilama 9 litrais verdančio vandens bei išmaišius paliekama 24 valandoms. Tada duona išgriebiama, o skystis perkošiamas į rauginimo indą, supilama 0,6 kg cukraus ir maišoma, kol cukrus ištirps. Sausos kepimo mielės pilamos tiesiai į rauginamą skystį ir nemaišoma, o paliekama paviršiuje. Rauginama apie dvi paras. Tada pilstoma į butelius ir parą laikoma vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
erstikis
2011 m. Lapkričio 10 d.Dažniausiai pas mus būna "Fermipan" arba "Dr.Oetker". Bet būna ir kitokių pavadinimų. Kaina svyruoja 50ct-1LT dažniausiai
Jei įdėjai mieles iš pakelio panašaus į sviesto pakavimą, žiūrėk, kad per stipriai neužsifermentuotų nuo didelio kiekio :) Stebėk, kad saldumo būtų likę vos vos ir pilstyk į plastmasinius butelius bei stebėk, kai paliks kieti bambaliai, reiškias užsigazavo. Atšaldyk ir gerk.
Meškis
2011 m. Lapkričio 10 d.Regis
2011 m. Gruodžio 22 d.Tik jas "užvesti" reikia: imi dubenelį, į jį sutrupini mieles, užbarstai pora šaukštų cukraus ir sutrini su šaukštu. Gausis tokia ruda tyrelė. Palieki kambario t iki pusvalandžio ir švelniai supili tą tyrelę į girą. Geriausia pilant paskirstyti visu paviršiumi, nepilti į vieną tašką. Supylus maišyti nereikia - mielės pačios pasklinda paviršiumi, ilgainiui atsiranda puta.
erstikis
2011 m. Gruodžio 22 d.Žaldokas
2011 m. Gruodžio 23 d.