Receptas / Lietuviškas rudasis biržELIS
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 5 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
47
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 5.000 | 78.1 | |
CaraCrystal | 120.1 | 1.000 | 15.6 | |
Special B | 400.3 | 0.400 | 6.3 | |
6.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 8.0 | 30 | 60 | |
Challenger (U.K.) | 7.0 | 10 | 30 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 10 | 5 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 III karta | 50.0 | 73 |
GiN
2013 m. Birželio 4 d.audryla
2013 m. Birželio 5 d.Nors seniausi Amerikiniai Brown Ale paminėjimai siekia 1902 metus. Tiesa jis tada vadintas "Nut Brown Ale of Old England" (pamėginsiu įkelt foto iš seno laikraščio)
Iš esmės tai tiesiog kartesnė ir stipresnė Angliškojo rudojo elio versija. Na bet jei laaabai kabinėtis, tai bent mielės galėjo būt a la amerikinės ;-)
Gytis
2013 m. Birželio 5 d.GiN
2013 m. Birželio 5 d.justinas
2013 m. Birželio 5 d.