Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 5 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.016
ABV:
5.8 %
IBU:
28
EBC:
47
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 5.000
CaraCrystal 120.1 1.000
Special B 400.3 0.400
      6.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.0 30 60
Challenger (U.K.) 7.0 10 30
Hersbrucker (German) 4.0 10 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 III karta 50.0 73

Nuotraukos

Komentarai

  • GiN

    2013 m. Birželio 4 d.
    Gyti, o jeigu tų apynių yra daug? :) Jei žmogui nesvarbu stilius, tada jis renkasi Kitoks alus ir sako who cares! Bet jeigu klausia, ar pataikė į stilių, tai reikia atsakyt, nes he cares :)
  • audryla

    2013 m. Birželio 5 d.
    Iš principo tai alus atsiradęs (jei tik taip galima išsireikšt) apie 1980 metus, kai amerikiečių Craft brewer'iai mėgino kopijuoti Angliškąjį rudajį elį.
    Nors seniausi Amerikiniai Brown Ale paminėjimai siekia 1902 metus. Tiesa jis tada vadintas "Nut Brown Ale of Old England" (pamėginsiu įkelt foto iš seno laikraščio)
    Iš esmės tai tiesiog kartesnė ir stipresnė Angliškojo rudojo elio versija. Na bet jei laaabai kabinėtis, tai bent mielės galėjo būt a la amerikinės ;-)
  • Gytis

    2013 m. Birželio 5 d.
    Stiliai ok, tik pradedantieji ne iš tos pusės pradeda galvoti. Sumeta receptą, o paskui galvoja, kas čia gavosi. O reikėtų daryti taip: noriu išvirti rudą elį, ~5,8abv, poskonyje turėtų būti karamelė, be skrudintų, labiau nei vidutiniškai apyniuotą ir t.t. Tada dėlioti receptą.
  • GiN

    2013 m. Birželio 5 d.
    Gyti, pilnai su tavim sutinku, nuo to ir reiktų pradėti, tik tokiu būdu galima įvaldyti meistriškumą ir gauti tai, ką nori gauti, o ne tai, kas gaunasi. Geriausia naujokams manau pasirinkti kokį nors komercinį alų ir pabandyti pačiam tokį išvirti, bent jau aš taip dariau.
  • justinas

    2013 m. Birželio 5 d.
    na aš stilius bandau taikyti pagal abv,ibu, spalva. žinoma reiktu kaip Gytis sako, bet aš bazinį biržų naudoju todėl, kad jis pigiausias. o kaip tokiam naujokui manau reiktu nuo to ir pardėti.na esme supratau kitą kartą reiks derint apynius ir mieles... dar ir papildomus salyklus.Dėkui
Prisijungę aludariai