Receptas / puikus receptas naujokams
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 8 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (maltosa, vokiškas ar čekiškas) | 3.0 | 3.700 | 100.0 | |
3.700 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 6.0 | 68 |
Pastabos
vanduo krano, (vilniaus, kauno, nesvarbu)
12L 65C > 63C 60min
nutekinam pirmoką iki salyklo viršaus, pradedam jį virti iš karto kitam puode
užpilam 8L 85C vandens, išmaišom, palaukiam 5min, nutekinam iki galo ir verdam
fermentacija 16 - 20c aplinkos temp. 6-8d (galima daugiau, jei yra noro)
mieles rehidratuot.
gazavimui 2g cukraus / 0.5L alaus
nusprendžiau sumest patikrintą receptą, alus gaunasi labai paprastas ir puikus.
apynius galima keisti beveik į bet kokius, bet mieles, salyklą, salinimą geriau palikti. pvz panaudojus kitokį bazinį salyklą alus gali būti drumstas. galima pridėti bet kokio karamelinio salyklo, jei yra noro, tik nedaug
12L 65C > 63C 60min
nutekinam pirmoką iki salyklo viršaus, pradedam jį virti iš karto kitam puode
užpilam 8L 85C vandens, išmaišom, palaukiam 5min, nutekinam iki galo ir verdam
fermentacija 16 - 20c aplinkos temp. 6-8d (galima daugiau, jei yra noro)
mieles rehidratuot.
gazavimui 2g cukraus / 0.5L alaus
nusprendžiau sumest patikrintą receptą, alus gaunasi labai paprastas ir puikus.
apynius galima keisti beveik į bet kokius, bet mieles, salyklą, salinimą geriau palikti. pvz panaudojus kitokį bazinį salyklą alus gali būti drumstas. galima pridėti bet kokio karamelinio salyklo, jei yra noro, tik nedaug
Zydrius
2013 m. Birželio 27 d.Gytis
2013 m. Birželio 27 d.runce
2013 m. Birželio 27 d.IgnasV
2015 m. Gruodžio 12 d.Peckelis
2015 m. Gruodžio 13 d.