Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 12 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.012
ABV:
5.6 %
IBU:
18
EBC:
12
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Raudonų plytų svečias. Iššūkis aludariams

    2014 m. gegužės 18 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Absoliutus nugalėtojas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST „Heidelberg“ salyklas 3.0 4.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.220
      5.220

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 7.0 3 60
Cascade (U.S.) 7.0 3 55
Cascade (U.S.) 7.0 3 50
Cascade (U.S.) 7.0 3 45
Cascade (U.S.) 7.0 3 40
Cascade (U.S.) 7.0 3 35
Cascade (U.S.) 7.0 3 30
Cascade (U.S.) 7.0 3 25
Cascade (U.S.) 7.0 3 20
Cascade (U.S.) 7.0 3 15
Cascade (U.S.) 7.0 3 10
Cascade (U.S.) 7.0 3 5
Cascade (U.S.) flame out 7.0 50 0
      86  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 78

Pastabos

50 C - 15 min
67 C - 60 min
78 C - 15 min

Fermentacija: pirmos 3 d. - 18 C
likusios 4 prie - 20-21 C

Perpilta į antrinę 4 dienom, aplinkos temperatūra ~23 C

Planuotas ABV buvo 5.3, gavosi 5.6 %

Alaus užgazavimui naudota truputi pavirta gkliukozė, 1 litrui - 5.2 gramo gliukozės.
Kaina:
Salyklai - 25 lt
Apyniai - 12.86
Mielės - 10.90

Viso: 1 litro kaina 2 Lt ir 7 Ct

http://vz.lt/article/2014/9/19/aludariu-puoduose-verda-daug-kurybiskumo

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Zalvarinis

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    Prašom pasakoti, kaip sekasi :) Mačiau jau plytos meta nuotraukas.
  • AJ

    2014 m. Rugsėjo 4 d.
    Sveiki, pabandysiu trumpai nupasakot pirmą vizitą į Švyturio daryklą. Vasara buvo atostogų metas, tad tuo metu buvo derinama tik teisiniai dalykai ir recepto dėlionė neskubant. Rugsėjo 3 d. buvo pirmas vizitas pas juos.
    Dirbtuvėse alų darėm trys Andriai, tai projekto sumanytojas ir koordinatorius Andrius Bagdzevičius, jo jaunas kolega, krimtęs mikrobiologijos mokslus ir aš. Aprodė jie savo įrangą, kurioje tiek sklendžių ir svirtelių, kad ir jie turėjo keletą blooperių, kol išmoko daryt. Žodžiu alaus gamybos procesas kaip ir aiškus, nėra ką pasakot, tik tiek kad viskas daug labiau automatizuota. Toks tinginio režimas: suprogramuoji norimas salinimo temperatūras ir gali eiti alų gert :-]
    Visi pas juos yra pakvaišę dėl mikrobiologinės infekcijos prevencijos, tad chemijos yra naudojama daug dezinfekuot vienus ar kitus paviršius. Kas dėl recepto, tai bandėm pataikyti į originalo rėmus. Mano tikslas buvo pataikyt kartumą į ne didesnį nei 20 IBU ir išlaikyti tą pačią salyklo bazę. Kadangi recepte apyniai metami po nedaug, kas 5 min. ir tik flame out‘e didelis kiekis, man atrodė realu. Tačiau jų laboratorijos tyrimai rodo, kad net ir išjungus ugnį sumesti apyniai ne tik aromatą sukuria, bet ir stipriai pakelia IBU.
    Pirmo virimo rezultatas iš esmės bus kaip pagrindas nuo kurio bandysim atsispirt į vieną ar kitą pusę. Gali būti, kad pirmas rezultatas iš esmės bus visai nebloga APA/IPA – tad teks su apyniais kitaip elgtis. Dabar jau mielės gyvena savo gyvenimą ir žiūrėsim kas čia gausis. Planas yra pavasario pradžioje išleisti alų į pasaulį. Papasakosiu kaip seksis toliau.

    Prisegu keletą foto.
Prisijungę aludariai