Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.018
ABV:
4.6 %
IBU:
18
EBC:
16
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 1.700
      1.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 5 60
Tradition (German) 6.0 5 10
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew S-04 11.0 66

Pastabos

Mieles sumaišyti su 100ml atvėsintos iki ~26 laipsnio misos. Gerai užputojus ir pradėjus veikti, supilti į fermentacijai jau paruoštą misą atvėsintą iki ~21 laipsnio.
Pirminė fermentacija trunka 2-3 paros.
Pilstant į butelius, įdėti 5g cukraus vienam litrui alaus. Uždarius palaikyti parą ar dvi kambario temperatūroje.
Brandinti ~3 savaites šaldytuve.

Komentarai

  • Donatas

    2014 m. Balandžio 30 d.
    Spėju žmogus darė pagal šitą instrukciją http://aluteksas.lt/savo-alaus-gamyba/i-salyklo-ekstrakto
    žr. 10 punktą.
  • softee

    2014 m. Gegužės 1 d.
    Oho kad prikomentuota! Net nemačiau! :) Na dėkui visiems už minčių išsakymus..
    Kas dėl mielių užvedimo, girdėjau, kad taip kaip dariau - yra teisingas variantas. Tad taip ir dariau. Suprantu, kad daroma visaip :)
    Donatas, taip - dariau pagal Alutekso psl. receptą.
    Kiek skaičiau užsienio literatūroje apie elio fermentavimą, tai eliams pakanka 2-3 parų fermentacijos. Per šį laiką pas mane visus tris gaminimus (so far) burbuliatorius baigė burbuliuot. Tad panašu, literatūra nemeluoja, o fermentuot matyt galima ir ilgiau tik kam?
    Rezultatu jau džiaugiuosi, alus super skanus, skaidrumu nesiskundžiu (su s-33 buvo žymiai mutnesnis). Vienintelis dalykas - šiek tiek skystokas.. Labai jau vasariškai lengvas :) Tad sekančiu kartu prie to paties vandens kiekio, pridėsiu kažkiek salyklo, pamirkysiu maišely prieš verdant. Gal bus šiek tiek stipresnis, tirštesnis ir kūningesnis.
  • Peckelis

    2014 m. Gegužės 1 d.
    Sakykim taip, skaitinėjant forumus ir šiaip puslapius, visokio javo galima rasti. Juos rašo va tokie kaip mes, ir prirašinėja, beje, nebūtinai tik teisybę. Kas liečia rehidrataciją, būčiau linkęs skaityti gamintojo instrukcijas ir tikėti mikrobiologijos mokslu. O jis sako, kad rehidrataciją atliekant vandenyje, formuojasi gyvybingesnė mielių kolonija, galinti sėkmingai dirbti ir sunkesnėse sąlygose. Bet gerai ir taip, kaip darei.
  • softee

    2014 m. Gegužės 1 d.
    Peckelis, neneigiu, kad sakai tiesą ir pilnai sutinku, kad mielės gali geriau pasidauginti vandenyje :) Esu tikras, kad su laiku daug visokių variantų išbandysiu :) O beje, jei daugiau mielių užpilsiu į misą fermentacijai tai fermentacijos trukmė nuo to priklauso?
  • softee

    2014 m. Gegužės 1 d.  
    O ką jos ten daro? Auga? Na matot, aš per daug į tą mikrobiologiją nelinkęs gilintis.. Gal kada nors ir užeis noras pasigilinti, o kol kas pakaks žinoti, ką reikia padaryti ir kaip, kad gautųsi alus :)
    Beje, Maistra, straipsniukas šitas naudingas, skaitau.
Prisijungę aludariai