Receptas / Trečias virimas
Informacija
Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.34
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 1.700 | 100.0 | |
1.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 5 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 5 | 10 | |
10 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew S-04 | 11.0 | 66 |
Pastabos
Mieles sumaišyti su 100ml atvėsintos iki ~26 laipsnio misos. Gerai užputojus ir pradėjus veikti, supilti į fermentacijai jau paruoštą misą atvėsintą iki ~21 laipsnio.
Pirminė fermentacija trunka 2-3 paros.
Pilstant į butelius, įdėti 5g cukraus vienam litrui alaus. Uždarius palaikyti parą ar dvi kambario temperatūroje.
Brandinti ~3 savaites šaldytuve.
Pirminė fermentacija trunka 2-3 paros.
Pilstant į butelius, įdėti 5g cukraus vienam litrui alaus. Uždarius palaikyti parą ar dvi kambario temperatūroje.
Brandinti ~3 savaites šaldytuve.
Donatas
2014 m. Balandžio 30 d.žr. 10 punktą.
softee
2014 m. Gegužės 1 d.Kas dėl mielių užvedimo, girdėjau, kad taip kaip dariau - yra teisingas variantas. Tad taip ir dariau. Suprantu, kad daroma visaip :)
Donatas, taip - dariau pagal Alutekso psl. receptą.
Kiek skaičiau užsienio literatūroje apie elio fermentavimą, tai eliams pakanka 2-3 parų fermentacijos. Per šį laiką pas mane visus tris gaminimus (so far) burbuliatorius baigė burbuliuot. Tad panašu, literatūra nemeluoja, o fermentuot matyt galima ir ilgiau tik kam?
Rezultatu jau džiaugiuosi, alus super skanus, skaidrumu nesiskundžiu (su s-33 buvo žymiai mutnesnis). Vienintelis dalykas - šiek tiek skystokas.. Labai jau vasariškai lengvas :) Tad sekančiu kartu prie to paties vandens kiekio, pridėsiu kažkiek salyklo, pamirkysiu maišely prieš verdant. Gal bus šiek tiek stipresnis, tirštesnis ir kūningesnis.
Peckelis
2014 m. Gegužės 1 d.softee
2014 m. Gegužės 1 d.softee
2014 m. Gegužės 1 d.Beje, Maistra, straipsniukas šitas naudingas, skaitau.