Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
0
EBC:
7
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kriaušės 3.0 6.000
Cukrus 0.0 0.600
      6.600

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Kriaušių hidrolatas.

Komentarai

  • vidmantas

    2011 m. Rugpjūčio 29 d.
    O kodėl sultys geriau? Bent jau vynui tai geriau naudoti visą tirštimą nuplikintą, be kauliukų.
  • Edu

    2011 m. Rugpjūčio 29 d.
    o jeigu pavirt kriaušes koki 15-20min,- ar gautųsi kas nors panašaus i sidrą ??? Ar nušneku į pievas?
  • Edu

    2011 m. Rugpjūčio 29 d.
    Na po to aišku atvėsint iki mielėms tinkamos temperatūros...
  • vidmantas

    2011 m. Rugpjūčio 29 d.
    Nežinau ar virti reikia. Bent jau darant obuolių ar uogų vyną tai žaliavą sumalu/sutrinu ir užpilu verdančiu vandeniu kad pilnai apsemtų. Į atvėsusią masę dedu mieles. 3-5 dienas vyksta tokia kaip ir fermentacija, pamaišant kartais prisiminus. Po to viską nukošiu ir dedu cukrų bei vandens reikiamą kiekį. Darant šiuo būdu fermentacijoje dalyvauja ir vaisių žievelės, kurios nulemia geresni gėrimo skonį. Tik čia vyno gamyba o ne sidro, bet gal galima elgtis panašiai...
  • g12

    2011 m. Rugpjūčio 29 d.
    Vyną irgi geriau gaminti iš spaustų sulčių. Bet jei uogos tokios, kurios neatiduoda sulčių - serbentai, aronija, etc. tai reikia tas uogas nuplikyti. Čia aš iš tingumo hidrolatą verdu, bo labai patogu - pastatai į aparatą ir nesuki sau galvos. Po to net košt nereikia.

    O šiaip dėl to reikia/nereikia: paeksperimentuokit, vyrai, nebūna vieno teisingo būdo :)
Prisijungę aludariai