Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 2 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.013
ABV:
4.5 %
IBU:
24
EBC:
5
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 1.500
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
      1.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 5.5 14 60
East Kent Golding (U.K.) 5.5 14 10
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 73

Pastabos

Brewtarget paskaiciuoja 16-17 IBU vietoje 21. Matyt todel, kad verdama mazdaug 9L, o likes vanduo bus pripilamas veliau, pries fermentacija, todel realus IBU gaunasi mazesnis.

Naudotas Muntons sausas kvietinis ekstraktas, 55%/45% kvietinis/miezinis ekstraktas

Svarbiausias momentas yra kad fermentacija turi buti vykdoma 15-16 laipsniu temperaturoje, tada T-58 pagamina skoni primenanti witbier/kvietini alu. Jei auksciau, 20+, tai gausis elis be ypatingo kvietinio prieskonio. Lengviausia aisku butu naudoti tikras kvietines mieles, bet isnaudoju atliekas, tai kas yra po ranka.

Patirtis rodo, iskaitant sio recepto virima, kad naudojant ekstrakta gaunasi daug tamsesne spalva, alus atrodo kaip dunkelweizen, neziurint i tai ka rodo kalkuliatorius.

6% sauermalz buvo eksperimentas, kuris nepasitvirtino, alus kiek per rugstus. Reikia neperzengti 3%, kuris buna dazniausiai naudojamas kiekis. Arba galima apsieiti is be jo.

Komentarai

  • vcoolas

    2014 m. Birželio 30 d.
    Uztat nors buvo proga pakomentuoti :). Pataisyta
  • Peckelis

    2014 m. Birželio 30 d.
    Yra ir kitų progų:) Verdant iš sauso ekstrakto, reikia rūgštinti? Ir T-58 su savo darbu "šaltyje" - patirtis ar taip rašo?
  • vcoolas

    2014 m. Liepos 1 d.
    Patirtis mano.

    O rugstinimas tik siaip, kaip sakant prie ukio pravers. Laisvai galima ir be jo apsieiti, bet norejau pabandyti.

    Juolab kad veikejas kuriuo gana pasitikiu, http://braukaiser.com/, savo recepte rekomenduoja: http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Weissbier_Hell. As ta recepta dariau, tik be sauermalz ir su tomis paciomis t-58, nes tingejau vaziuoti i vietines parduotuves ieskoti WYeast 3068. Visai gerai isejo, su teisingu skoniu.

    Aisku, naudojant WYeast 3068 iseina labiau panasus ne i eilini kvietini, o i Weihenstephaner kvietinius, kurie yra superiniai alus. Dariau su jomis kazkada kietini is skysto ekstrakto, geras gavosi.

    O t-58 naudoju taip drasiai kvietiniui, nes is savo patirties zinau kad fermentuojant apie 15 laipsniu, sios mieles pagamina gvazdikeliu stiliaus fenolus, kurie budingi kvietiniams, bet nepagamina bananu ir panasiu dalyku kaip WY3068. Savo klube geriau kito vaikino fermentuota ne kvietini alu su t-58 apie 15C ir buvo tas pats specifinis gvazdikeliu tipo reikalas.
    Skaiciau rekomanduojant sias mieles naudoti Wit gamybai ir turbut tai panasu i tiesa.

    Is kitos puses fermentavau su t-58 ir virs 20 laipsniu ir nieko baisiai ispudingo neisgavau. Jokiu gvazdikeliu ar kazko kito labai isimenancio. Amerikoje kazkodel sios mieles priskiriamos prie belgisku, bet as to nepajutau. Tai va tokia mano patirtis. Jei viskas bus gerai, atnesiu rugpjucio menesi i VAK ir paziuresim kas is to gavosi.
Prisijungę aludariai