Receptas / kvietinis paprastas, is sauso ekstrakto
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 2 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
5
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.0 | 1.500 | 93.8 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.100 | 6.3 | |
1.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 14 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 14 | 10 | |
28 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Brewtarget paskaiciuoja 16-17 IBU vietoje 21. Matyt todel, kad verdama mazdaug 9L, o likes vanduo bus pripilamas veliau, pries fermentacija, todel realus IBU gaunasi mazesnis.
Naudotas Muntons sausas kvietinis ekstraktas, 55%/45% kvietinis/miezinis ekstraktas
Svarbiausias momentas yra kad fermentacija turi buti vykdoma 15-16 laipsniu temperaturoje, tada T-58 pagamina skoni primenanti witbier/kvietini alu. Jei auksciau, 20+, tai gausis elis be ypatingo kvietinio prieskonio. Lengviausia aisku butu naudoti tikras kvietines mieles, bet isnaudoju atliekas, tai kas yra po ranka.
Patirtis rodo, iskaitant sio recepto virima, kad naudojant ekstrakta gaunasi daug tamsesne spalva, alus atrodo kaip dunkelweizen, neziurint i tai ka rodo kalkuliatorius.
6% sauermalz buvo eksperimentas, kuris nepasitvirtino, alus kiek per rugstus. Reikia neperzengti 3%, kuris buna dazniausiai naudojamas kiekis. Arba galima apsieiti is be jo.
Naudotas Muntons sausas kvietinis ekstraktas, 55%/45% kvietinis/miezinis ekstraktas
Svarbiausias momentas yra kad fermentacija turi buti vykdoma 15-16 laipsniu temperaturoje, tada T-58 pagamina skoni primenanti witbier/kvietini alu. Jei auksciau, 20+, tai gausis elis be ypatingo kvietinio prieskonio. Lengviausia aisku butu naudoti tikras kvietines mieles, bet isnaudoju atliekas, tai kas yra po ranka.
Patirtis rodo, iskaitant sio recepto virima, kad naudojant ekstrakta gaunasi daug tamsesne spalva, alus atrodo kaip dunkelweizen, neziurint i tai ka rodo kalkuliatorius.
6% sauermalz buvo eksperimentas, kuris nepasitvirtino, alus kiek per rugstus. Reikia neperzengti 3%, kuris buna dazniausiai naudojamas kiekis. Arba galima apsieiti is be jo.
vcoolas
2014 m. Birželio 30 d.Peckelis
2014 m. Birželio 30 d.vcoolas
2014 m. Liepos 1 d.O rugstinimas tik siaip, kaip sakant prie ukio pravers. Laisvai galima ir be jo apsieiti, bet norejau pabandyti.
Juolab kad veikejas kuriuo gana pasitikiu, http://braukaiser.com/, savo recepte rekomenduoja: http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Weissbier_Hell. As ta recepta dariau, tik be sauermalz ir su tomis paciomis t-58, nes tingejau vaziuoti i vietines parduotuves ieskoti WYeast 3068. Visai gerai isejo, su teisingu skoniu.
Aisku, naudojant WYeast 3068 iseina labiau panasus ne i eilini kvietini, o i Weihenstephaner kvietinius, kurie yra superiniai alus. Dariau su jomis kazkada kietini is skysto ekstrakto, geras gavosi.
O t-58 naudoju taip drasiai kvietiniui, nes is savo patirties zinau kad fermentuojant apie 15 laipsniu, sios mieles pagamina gvazdikeliu stiliaus fenolus, kurie budingi kvietiniams, bet nepagamina bananu ir panasiu dalyku kaip WY3068. Savo klube geriau kito vaikino fermentuota ne kvietini alu su t-58 apie 15C ir buvo tas pats specifinis gvazdikeliu tipo reikalas.
Skaiciau rekomanduojant sias mieles naudoti Wit gamybai ir turbut tai panasu i tiesa.
Is kitos puses fermentavau su t-58 ir virs 20 laipsniu ir nieko baisiai ispudingo neisgavau. Jokiu gvazdikeliu ar kazko kito labai isimenancio. Amerikoje kazkodel sios mieles priskiriamos prie belgisku, bet as to nepajutau. Tai va tokia mano patirtis. Jei viskas bus gerai, atnesiu rugpjucio menesi i VAK ir paziuresim kas is to gavosi.