Raudonų plytų svečias. Iššūkis aludariams.

2014 m. liepos 18 d., penktadienis, 22:00

Raudonų plytų alaus dirbtuvės ieško svečio, namų aludario, kuris sukurtų receptą pagal kurį galėtume pagaminti alų.

Raudonų plytų alaus dirbtuvės ieško svečio, namų aludario, kuris sukurtų receptą pagal kurį galėtume pagaminti alų.
Mes žinome, kad namų aludarių puoduose verda daug kūrybingumo ir gero skonio. Mes norime, kad apie tai sužinotų daugiau žmonių. Norime pagaminti 15 000 litrų alaus, kuris nešios Raudonų plytų etiketes ir didžiuosis būdamas namų aludario kūrinys.
Kviečiame namų aludarius eksperimentuoti ir savo eksperimentus pateikti mūsų vertinimui. Įvertinsim visus, ir vieno Jūsų receptą išvirsime mūsų daryklos katiluose.
Sąlygos alui*:
  • Bazinis salyklas – Pilsner;
  • Mielės – sausos Fermentis mielės;
  • Alaus ingredientų kaina (salyklas, apyniai, mielės, prieskoniai, kt) turėtų būti ne didesnė nei 3 Lt/l savasalus.lt kainomis. Šį receptą ruošiame ne tik sau, bet ir kitiems, todėl nereikėtų persistengti;
  • Nenaudojamas dekokcinis užmaišymo metodas;
  • Alaus receptas turi būti įmanomas pagaminti 15 000l kiekiu, todėl kviečiame nepersistengti su labai sunkiai prieinamais ar pačių augintais/gamintais ingredientais. Tai nėra draudžiama, tačiau tai gali tapti barjeru, kodėl alaus negalėsime pagaminti alaus darykloje;
  • Alus negali būti stipresnis nei 9,5%.
Alaus pateikimas konkursui:
  • Nuo birželio 9 iki liepos 13 dienos (imtinai) reikia pateikti 3 vnt 0,5l butelius alaus į Gero alaus parduotuvę
  • Su alumi pateikti alaus gamybos kortelę;
  • Prašome sau užsirašyti ir saugoti alaus gamybos proceso istoriją – užmaišymo ir fermentacijos temperatūras bei trukmes, virimo trukmę, ingredientų sudėjimo laikus. Kuo daugiau visko turėsite užsirašę, tuo paprasčiau bus atkartoti alų.
Alaus vertinimas:
  • Alaus vertinimas vyks liepos antroje pusėje. Apie tikslią datą informuosime;
  • Alus bus vertinamas Raudonų plytų alaus dirbtuvėse. Vertinimo dieną kviesime dalyvius atvykti į mūsų alaus daryklą;
  • Rinksime nugalėtojus šiose kategorijose, kuriuos apdovanosime simboliniais prizais (savasalus.lt dovanų čekiai):
    1. Šviesus elis
    2. Tamsus elis
    3. Šviesus kvietinis
    4. Tamsus kvietinis
    5. Šviesus lageris
    6. Tamsus lageris
    7. IPA
    8. Kiti, į šias kategorijas nepatekę (hibridiniai alūs);
  • Alų vertins. Švyturio darbuotojai (technologai ir alaus mėgėjai), alaus entuziastai;
  • Alus bus vertinamas ne tik ir ne tiek pagal atitikimą stiliui.
  • Vertinama bus subjektyviai, kiek vienas ar kitas alus vertintojų nuomone patinka ir tinka būti nauju Raudonų plytų alumi;
  • Vertinant alų bus atsižvelgiama ir į jo savikainą (nebūtinai ji turi būti kuo mažesnė);
  • Vertintojai pasilieka teisę nepasirinkti nei vieno alaus, bet labai tikisi, kad taip nebus;
  • Nugalėtojas bus paskelbtas visiems susirinkusiems darykloje, Raudonų plytų Facebook puslapyje.
*sąlygų alui galite ir nesilaikyti. Jeigu esate tikri, kad daugiau ar brangesni ingredientai sukurs nenugalimą skonį. Tačiau negarantuojame, kad toks alus bus pasirinktas ir aludaris pakviestas pasidalinti konkrečiu receptu.

Nugalėtojas:
  • bus kviečiamas į dirbtuves, kai jo receptas bus bandomas profesionalioje įrangoje, kad išsigrynintume technologines detales;
  • bus kviečiamas atvykti į kai virsime šį alų darykloje;
  • bus konsultantas į kokią tarą pilstysime alų (0,33l/0,75l/KEG), kokia bus etiketė, koks bus alaus pavadinimas;
  • bus kviečiamas atvykti kai pilstysime alų į butelius;
  • turės užrašytą vardą ir pavardę ant kiekvienos savo alaus etiketės;
  • išneš namų aludarystę į platesnius vandenis ir tai greičiausiai bus garbė!
  • gaus dovanų savasalus.lt dovanų čekį;
Visus klausimus kviečiame užduoti čia / žemiau.

Su respect’u ir viltimi!
Raudonų plytų alaus dirbtuvės

Komentarai

Prisijungę aludariai