Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
55 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugpjūčio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. rugpjūčio 7 d.

Parametrai

OG:
1.007
FG:
1.002
ABV:
0.7 %
IBU:
49
EBC:
25
IBU/OG:
6.97
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Crystal malt 130.4 0.300
BEST Munich salyklas 15.5 0.200
BEST Caramel Dark salyklas 90.4 0.200
BEST Rye Malt 8.0 0.200
BEST Caramel Amber salyklas 70.9 0.100
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.100
BEST Chocolate salyklas 902.8 0.100
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.100
      1.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 7 60
Centennial 10.3 10 60
Simcoe 13.0 5 30
Centennial 10.5 10 30
Simcoe 13.0 8 10
Cascade (US) 5.8 20 10
Ahtanum 3.8 20 10
Centennial 10.5 50 0
Cascade (US) 5.8 50 0
Ahtanum 3.8 30 0
Simcoe 13.0 30 0
Columbus 14.0 40 0
      280  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.

Komentarai

  • Peckelis

    2017 m. Rugpjūčio 9 d.  
    Gerai jūs čia komentuojat. Beveik kaip žinodami. Čia aš taip juokaudamas.
    Dėl apynių "grynumo"/žoliškumo. Tai beveik 100% priklauso nuo apynių cheminės sudėties, laiko, temperatūros ir apyniavimo būdo. Pats kiekis ir ABV praktiškai neįtakoja. Pamąstymui - tas pats Brew Dog, kurio klonas čia (jei ragavot), o ir krūva amerikoniškų alalių, nusinešusių medalius, kurie buvo nesveikai šaltai apyniuoti (12-15 gramų/litrui). Kažkaip nežoliški buvo, matyt.
    Dėl mielių darbo/nedarbo. Pakankamai keista, nes fermentavimo pradžiai, jei viskas gerai, OG įtakos neturi. Jei jis mažesnis, tiesiog greičiau pabaigia. US-05 yra pakankamai aršios, o kažkiek aukštesnėse temperatūrose ir agresyvios. Tikrai keista. Bet sąmokslo teorijų gali būt įvairių.
    Dėl paskaninto vandens troškuliui numalšinti. Gal. Nepasiginčysi. Bet mano atveju tai yra silpnas alus grynuoju pavidalu, niekaip ne vanduo. Siūlau rytoj pasijungti į VAK`ą ir patestuot. Tiek.
  • AntaKalnietis

    2017 m. Rugpjūčio 11 d.  
    Na gal kiek patikslinsiu mintį. Jos esmė ta, kad, tarkim, a variantu dėti 5 min ir/arba į flameoutą, o b variantu dėti į sausą (arba atitinkamai pavarijuoti kiekius). Tuos pačius apynius dvejuose identiškuose eksperimentreceptuose. Skirtumas yra gan didelis. Ir flameouto naudai. Bandžiau, todėl už bazarą atsakau. Na o kas dėl S-05. Žiūrint su kuo lyginsi. Man jos tokios ramios, stabiliai papsinčios mielytės. Ypač po to, kai kokios T-58 bragoto OG nuo 1082 iki 1014 per nepilnas tris paras sukujarina (18-20C stabili temperatūra) ir kaip atominis reaktorius burbuliuojančio fermenterio tankį matuodamas galvoji, kad hidrometras sukultas ar nesąmones rodo. 
  • IgnasV

    2017 m. Rugpjūčio 11 d.
    Na, VAK sudalyvauti negaliu, bet, jei nesunku aprašykit skonį ir aromatą, kam nesunku :)
  • GiN

    2017 m. Rugpjūčio 17 d.
    Aromate ir poskonyje - lengva karamelė, skonyje turi tipišką nealkoholinio alaus prieskonį, šiek tiek vandeningas. Po šalto apyniavimo (atgaivins kvapą) ir gerai atšaldžius (subalansuos kūną, užmaskuos vandeningumą) turėtų būti puikus nealkoholinis alus.

    Rašausi į eilę ragauti po šalto apyniavimo :)
  • Zhiniukas

    Prieš 3 sav.
    Tiek apynių sausam apyniavimui dar nebuvau dėjęs. Pusė apynių plaukiojo pqviršiuje. Net tekomdar kartą perkošti alų prieš buteliuojant.
    Gavosi labai karti ipa. Nesijaučia nei vandeningumo, nei kad be laipsnių :) Manau, kad dabar jam verta kelis mėnesius pabręsti.
    Žoliškumo mažiau, nei tikėjausi, bet yra. Apyniavau 6 dienas prie +25 laipsnių. Norėjau trumpiau, bet gavosi kaip gavosi.
    Artimiausiam vake atsinešiu viešai degustacijai.
Prisijungę aludariai