Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. lapkričio 12 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.014
ABV:
5.7 %
IBU:
12
EBC:
39
IBU/OG:
0.21
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 2.700
BEST Munich Dark salyklas 28.0 2.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 0.800
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.280
BEST Skrudinti miežiai 1316.0 0.100
      5.880

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (DE) 7.7 15 60
Spalt Select (DE) 4.5 5 10
Spalt Select (DE) 4.5 5 5
Spalt Select (DE) 4.5 10 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 12.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Apelsinų žievelė 30.0 g Virimui 5 min.
Kalendra malta 25.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

13 litrų vandens
Pusę salyklo
65 ˚C - 30 min. (pagamins sacharidų, kuriuos amilazėje suskaidys į gliukozę – bus daugiau banano)
Verčiam likusį ir papildom šaltu vandeniu - 7 litrų
42 ˚C – 25 min.
69 °C - 30 min.
72 ˚C – 20 min.
78 °C - tekinam
Papildom 13 l 80 ˚C vandens ir pracirkuliuojam 15 min
Boil – 60 min
Fermentacija – 19–20˚C
Prisijungę aludariai