Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 21 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
12
EBC:
39
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 2.700
BEST Munich Dark salyklas 28.0 2.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 0.300
BEST Skrudinti miežiai 1309.0 0.100
      5.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 10.5 10 60
Spalt Select (DE) 4.5 15 5
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich Classic 12.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Apelsinų žievelė 30.0 g Virimui 5 min.
Kalendra malta 25.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

13 litrų vandens
Pusę salyklo
65 ˚C - 30 min. (pagamins sacharidų, kuriuos amilazėje suskaidys į gliukozę – bus daugiau banano)
Verčiam likusį ir papildom šaltu vandeniu - 7 litrų
42 ˚C – 25 min.
69 °C - 30 min.
72 ˚C – 20 min.
78 °C - tekinam
Papildom 13 l 80 ˚C vandens ir pracirkuliuojam 15 min
Boil – 90 min
Fermentacija – 19–20˚C
Prisijungę aludariai