Receptas / Stautas beveik
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 28 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.021
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
61
|
|
IBU/OG:
0.58
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 5.000 | 71.9 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.500 | 7.2 | |
CaraRed | 40.0 | 0.500 | 7.2 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 5.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.300 | 4.3 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.250 | 3.6 | |
6.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 12.0 | 15 | 60 | |
Nugget | 12.0 | 10 | 45 | |
Nugget | 12.0 | 10 | 15 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 10 | 5 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 11.0 | 68 |
Pastabos
Salinimas: 20min užpilant 10.7 46C H2O
20min užpilant 5-7l verdančio H2O temperatūra pakilo iki 57C
80min užpilant kelis kartus verdantį H2O, kad mentalas būtų tarp 60-66C
Tekinimas: nors vandenį piliau 83C vistiek bėgo misa 60-70C. nutekinau vis1 misa ipiliau i puoda kaitinau iki 83C ir vėl piliau ant mentalo.:D
Virimas: verdama 60 min, likus 15min įdedama 100gr smulkiai tarkuoto šokolado ir 100 gramų kondensuoto pieno(gal būt ir gavosi toks aukštas OG)
būtinai reikia naujo filtro misai ir malūno
nenaudoti kondensuoto pieno!!
20min užpilant 5-7l verdančio H2O temperatūra pakilo iki 57C
80min užpilant kelis kartus verdantį H2O, kad mentalas būtų tarp 60-66C
Tekinimas: nors vandenį piliau 83C vistiek bėgo misa 60-70C. nutekinau vis1 misa ipiliau i puoda kaitinau iki 83C ir vėl piliau ant mentalo.:D
Virimas: verdama 60 min, likus 15min įdedama 100gr smulkiai tarkuoto šokolado ir 100 gramų kondensuoto pieno(gal būt ir gavosi toks aukštas OG)
būtinai reikia naujo filtro misai ir malūno
nenaudoti kondensuoto pieno!!
west
2013 m. Sausio 2 d.justinas
2013 m. Sausio 3 d.matai galvoju keist mieles, nes erstikis rašė kad nelabai geros nepradeda dirbt. tai galvoju ryt poryt kai perpilinesiu savo red porterį tai reiks mielių pyragą pasilaikyt.(windsor mielės).
brewferm lagerio. tai kiek supratau(kiek pavyko išsiversti). tai pakelio turini supilti 100ml 30C vandens palaukti 10 min ir išmaišyti. net nežinau kaip daryti. nes pilti alu lauk :(
nežinau mačiau yra žmonių naudojusiu šias mieles , gal patarimų kokių
justinas
2013 m. Sausio 11 d.http://alusalus.lt/2012/12/mieles-rehidratacija-ir-starteris/
ant mielių pakelio irgi parašyta kaip paruošti (kaip supratau irgi refidratacija). bet ar ne per mažai vandens(viršuje postas)?
o kažkaip su starterių tai nežinau laiko nėra tik savaitgalį laisvas būnu..