Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 28 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.021
ABV:
5.8 %
IBU:
38
EBC:
61
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 5.000
Brown Malt 150.1 0.500
CaraRed 40.0 0.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.300
CaraAmber 60.0 0.250
      6.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 15 60
Nugget 12.0 10 45
Nugget 12.0 10 15
Hersbrucker (German) 4.0 10 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 68

Pastabos

Salinimas: 20min užpilant 10.7 46C H2O
20min užpilant 5-7l verdančio H2O temperatūra pakilo iki 57C
80min užpilant kelis kartus verdantį H2O, kad mentalas būtų tarp 60-66C
Tekinimas: nors vandenį piliau 83C vistiek bėgo misa 60-70C. nutekinau vis1 misa ipiliau i puoda kaitinau iki 83C ir vėl piliau ant mentalo.:D

Virimas: verdama 60 min, likus 15min įdedama 100gr smulkiai tarkuoto šokolado ir 100 gramų kondensuoto pieno(gal būt ir gavosi toks aukštas OG)

būtinai reikia naujo filtro misai ir malūno

nenaudoti kondensuoto pieno!!

Komentarai

  • west

    2013 m. Sausio 2 d.
    ogo labai įdomu kas gausis. įdomu kokį efektą duos šokoladas. ir kokį efektą duos aromatinių sukeitimas su karčiaisiais ir kokį duos lagerinės mielės. norėčiau paragaut buteliuką.
  • justinas

    2013 m. Sausio 3 d.
    na geriausiu atveju virsiu po 2 sav tai ilgai laukt reiks. na žinoma jei gautusi tai pavaišinčiau, bet ne vilnietis :)
    matai galvoju keist mieles, nes erstikis rašė kad nelabai geros nepradeda dirbt. tai galvoju ryt poryt kai perpilinesiu savo red porterį tai reiks mielių pyragą pasilaikyt.(windsor mielės).
    brewferm lagerio. tai kiek supratau(kiek pavyko išsiversti). tai pakelio turini supilti 100ml 30C vandens palaukti 10 min ir išmaišyti. net nežinau kaip daryti. nes pilti alu lauk :(
    nežinau mačiau yra žmonių naudojusiu šias mieles , gal patarimų kokių
  • justinas

    2013 m. Sausio 11 d.
    nežinau kokias tas mielės naudoti turiu antros kartos windsor'ų. laikau jas šaldytuve 13dienų. nes kiek skaičiau tai vienį šaldytuve laiko kiti šaldyklyje.Kur geriau. ir kiek supratau patikrinti jas galima išėmus atšildžius ir jei kvapas geras.puiku? Ar užtikrintumui išsivirti misos ir idėjus pažiūrėti ar dirba. ar su jomis nežaisti. ir naudoti breferm lager mieles. nes paskaičius tai ne vienam kilo problemu su jomis? galvoju apie rehidratacija kaip parašytą čia.
    http://alusalus.lt/2012/12/mieles-rehidratacija-ir-starteris/
    ant mielių pakelio irgi parašyta kaip paruošti (kaip supratau irgi refidratacija). bet ar ne per mažai vandens(viršuje postas)?
    o kažkaip su starterių tai nežinau laiko nėra tik savaitgalį laisvas būnu..
Prisijungę aludariai