Receptas / Baltijos porteratorius
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 28 d.
Parametrai
OG:
1.074
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
7.3 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
54
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Latviškas salyklo ekstraktas | 15.0 | 4.020 | 82.0 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.500 | 10.2 | |
Special B | 400.3 | 0.250 | 5.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.130 | 2.7 | |
4.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 5.0 | 40 | 60 | |
Willamette | 5.0 | 20 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 24.0 | 75 |
Pastabos
Bendra nuomone alui pagal šį receptą trūksta kūno. Reikėtų bandyti ekstraktą pakeisti Muncheno salyklu. reikėtų padaryti antrąją recepto versiją ir pravirti bandomąją partiją.
Po 4 mėnesių brandinimo, alus pagaliau panašus į tą, kurį norėjau išvirti.
Po 4 mėnesių brandinimo, alus pagaliau panašus į tą, kurį norėjau išvirti.
Komentarai
-
null
2011 m. Vasario 12 d.Teko ragauti. Kvapas kaip pritinka karamelelės, kavos poskonis. Tačiau alui trūksta kūno, todėl recepte reiktų numatyti Baltijos porteriui būdinga Miuncheno salyklą.
Su apyniais manau viskas gerai, tik amerikietiškus Willamette galima būtų pakeist labiau šiam kraštui būdingiems Saaz apyniais. -
Laurynas
2011 m. Vasario 14 d.Ragavau šitą kelios dienos prieš Valentino dieną - man jau tada patiko, bet pats autorius kukliai tvirtino, kad kol nesubrendęs, ir bus dar geriau, nors man ir taip labai patiko. -
Gytis
2011 m. Vasario 15 d.Kadangi dariau iš ekstrakto, recepte numatytą Miuncheno salyklą pakeičiau latvišku salyklu. Negalvojau, kad kas nors pastebės :) Fermentacija irgi nebuvo pavyzdinė. Dėl to turbūt susidarė daug aldehidų(?), na tų alkoholio gamybos pradinių medžiagų, kurių kvapas ir skonis buvo juntamas po 2 savaičių fermentacijos ir dar truputį juntamas dabar, t.y. po 3 mėn brandinimo. Kadangi brandinant skonis pagerėjo, tikiuosi, kad po kokių 3 mėnesių bus visai geriamas alus. Bet šiaip ir stiprumas jo apie 7%ABV, o tokiam alui daugiau laiko reikia subręsti, kiek žinau. Kadangi į baltijos porterį nepataikiau, gal reikia pradėti vadinti alų bock'u :) Tik reikia dar prieš tai apie bock'ą paskaityti, nes pasirodys, kad ir jam Miuncheno reikia.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.