Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 28 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.019
ABV:
7.3 %
IBU:
26
EBC:
54
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Porteris

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Latviškas salyklo ekstraktas 15.0 4.020
CaraAmber 60.0 0.500
Special B 400.3 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.130
      4.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.0 40 60
Willamette 5.0 20 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 24.0 75

Pastabos

Bendra nuomone alui pagal šį receptą trūksta kūno. Reikėtų bandyti ekstraktą pakeisti Muncheno salyklu. reikėtų padaryti antrąją recepto versiją ir pravirti bandomąją partiją.

Po 4 mėnesių brandinimo, alus pagaliau panašus į tą, kurį norėjau išvirti.

Komentarai

  • null

    2011 m. Vasario 12 d.
    Teko ragauti. Kvapas kaip pritinka karamelelės, kavos poskonis. Tačiau alui trūksta kūno, todėl recepte reiktų numatyti Baltijos porteriui būdinga Miuncheno salyklą.
    Su apyniais manau viskas gerai, tik amerikietiškus Willamette galima būtų pakeist labiau šiam kraštui būdingiems Saaz apyniais.
  • Laurynas

    2011 m. Vasario 14 d.
    Ragavau šitą kelios dienos prieš Valentino dieną - man jau tada patiko, bet pats autorius kukliai tvirtino, kad kol nesubrendęs, ir bus dar geriau, nors man ir taip labai patiko.
  • Gytis

    2011 m. Vasario 15 d.
    Kadangi dariau iš ekstrakto, recepte numatytą Miuncheno salyklą pakeičiau latvišku salyklu. Negalvojau, kad kas nors pastebės :) Fermentacija irgi nebuvo pavyzdinė. Dėl to turbūt susidarė daug aldehidų(?), na tų alkoholio gamybos pradinių medžiagų, kurių kvapas ir skonis buvo juntamas po 2 savaičių fermentacijos ir dar truputį juntamas dabar, t.y. po 3 mėn brandinimo. Kadangi brandinant skonis pagerėjo, tikiuosi, kad po kokių 3 mėnesių bus visai geriamas alus. Bet šiaip ir stiprumas jo apie 7%ABV, o tokiam alui daugiau laiko reikia subręsti, kiek žinau. Kadangi į baltijos porterį nepataikiau, gal reikia pradėti vadinti alų bock'u :) Tik reikia dar prieš tai apie bock'ą paskaityti, nes pasirodys, kad ir jam Miuncheno reikia.
Prisijungę aludariai