Receptas / Razinų vynas su imbieru
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 28 d.
Parametrai
OG:
1.120
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
15.7 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Cukrus | 0.0 | 2.500 | 61.3 | |
Razinos | 50.0 | 1.580 | 38.7 | |
4.080 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Imbieras | 0.0 | 200 | 30 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Bioferm Champ | 7.0 | 100 |
Pastabos
Karštame vandenyje brinkintas razinas sumalame virtuviniu kombainu (vandenį pasiliekam), sutarkuojame neluptą imbierą. Razinas su cukrumi dedame į verdantį vandenį, valandą verdam "kompotą". Įtarkuojam 8 citrinų žieveles, supilam tų pačių citrinų sultis, imbierą, verdam dar 30 min. Nukošiam, fermentuojam.
Mielės supiltos 2014-02-27 18:40
2014-03-07 įdėta 3,14 g pektinazės preparato.
2014-03-23 perpiltas į antrinę, po pektinazės pastebimai paskaidrėjo.
2014-06-22 FG 0.988??? Išpilstytas. Stiprus imbiero skonis, šildantis. Labai sausas. Citrinų kiekį mažinti iki 3. Jaučiamas alkoholis.
Mielės supiltos 2014-02-27 18:40
2014-03-07 įdėta 3,14 g pektinazės preparato.
2014-03-23 perpiltas į antrinę, po pektinazės pastebimai paskaidrėjo.
2014-06-22 FG 0.988??? Išpilstytas. Stiprus imbiero skonis, šildantis. Labai sausas. Citrinų kiekį mažinti iki 3. Jaučiamas alkoholis.
gvolkas
2014 m. Spalio 14 d.Peckelis
2014 m. Spalio 14 d.Lrytas1
2014 m. Spalio 14 d.obliter8or
2014 m. Spalio 15 d.Peckelis
2014 m. Spalio 15 d.