Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 28 d.

Parametrai

OG:
1.120
FG:
1.000
ABV:
15.7 %
IBU:
0
EBC:
33
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 2.500
Razinos 50.0 1.580
      4.080

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Imbieras 0.0 200 30
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Bioferm Champ 7.0 100

Pastabos

Karštame vandenyje brinkintas razinas sumalame virtuviniu kombainu (vandenį pasiliekam), sutarkuojame neluptą imbierą. Razinas su cukrumi dedame į verdantį vandenį, valandą verdam "kompotą". Įtarkuojam 8 citrinų žieveles, supilam tų pačių citrinų sultis, imbierą, verdam dar 30 min. Nukošiam, fermentuojam.
Mielės supiltos 2014-02-27 18:40
2014-03-07 įdėta 3,14 g pektinazės preparato.
2014-03-23 perpiltas į antrinę, po pektinazės pastebimai paskaidrėjo.
2014-06-22 FG 0.988??? Išpilstytas. Stiprus imbiero skonis, šildantis. Labai sausas. Citrinų kiekį mažinti iki 3. Jaučiamas alkoholis.

Komentarai

  • gvolkas

    2014 m. Spalio 14 d.
    Nu galva tai turėtų byrėt po tokio skeveldrom.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 14 d.
    Tadu šrapneliu:DD
  • Lrytas1

    2014 m. Spalio 14 d.
    Čia kaip kvietinis samagonas, 1kg kviečių ir maišas cukraus :)
  • obliter8or

    2014 m. Spalio 15 d.
    Pripažįstu, nevykęs eksperimentas. Plikas šitas daiktas man negeriamas. Nebent į pyragus dėt, bet irgi nekažką. Potencialo gėralas turi, tik smarkiai taisyt receptą (kurį, atvirai sakant, internetuose radau) reikia. :)
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 15 d.
    Nu, internetas yra tokis va šiukšlynas ir kabo jame tiek nesamonių... Bet žiūri, darai ir atsirenki. Šiaip pabandei, šį tą supratai, kažko jau nedarysi. Viskas gerai.
Prisijungę aludariai