Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 27 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.002
ABV:
6.0 %
IBU:
30
EBC:
14
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.050
Medus 2.0 0.200
Speltos dribsniai 3.0 0.200
Aviečių sultys 125.1 0.200
Miuncheno salyklas 15.0 0.100
      3.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.7 12 60
Citrinvytis (Schisandra chinensis) 0.0 4 5
Citrinų cedra 0.0 5 1
Vaistinė dirvuolė (Agrimonia eupatoria) 0.0 7 1
Apelsinų cedra 0.0 10 1
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 10 0
Hersbrucker (German) 4.0 7 0
Juodieji pipirai 0.0 2 0
East Kent Golding (U.K.) 4.0 10 0
      67  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Belle Saison 12.0 96

Pastabos

Vanduo čiaupo + 4 g gipso, 3 g CaCl. Salinimui 24 ml, tekinimui 23 ml 20% fosforo r.
Verdant pridėti 17 ml fosforo r., kad pH gauti apie 5,1-5,2.
Salinimas: dribsnius ir miuncheną 40 min mirkom 40C, po to viską prie 63 laipsnių 60 min. arba iki neigiamo jodo testo. Ir gal kokią žolikę į temą sugalvosiu, kol virsiu:)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.0

(3 balsai)

Komentarai

  • Regis

    2014 m. Vasario 16 d.  
    Smagu matyt, kad Peckelis pozityviai trolina kitus aludarius :)
    Ir šaunu stebėti, kaip gimsta savitas, unikalus braižas. Bravo.
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 23 d.
    Po aštuonių dienų, pasibaigus fermentacijai, sudėti sauso apyniavimo apyniai. FG - 1.004, sausokas toks, sakyčiau:) Ir įdomus gali būti, bent jau taip matosi dabar, jei nepablogės.
  • pofke

    2014 m. Balandžio 11 d.
    Skamba tai wow. Iš komentarų matau, kad ne tik skamba;)
  • Alchemikas

    2014 m. Gegužės 13 d.
    Įdomios mielės, pas mane per tris paras nuo 1054 iki 1006 suvalgė. Fermentavau prie 25°C.

    Visi giria medų, tai norėčiau paklausti kokiu metu jį dėjai? Svarstau dėti po fermentacijos. Skaičiau, kad aromatui labai padeda, jei dedamas antrinėje fermentacijoje, pasterizavus prie 80°C.
  • Peckelis

    2014 m. Gegužės 14 d.
    Pirmiausia medus būna skirtingas - daugiau ar mažiau aromatingas. Aš dėjau virimo pabaigoje. Tavo variantas visiškai tinkamas.
Prisijungę aludariai