Receptas / Belle
Informacija
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.050 | 81.3 | |
Medus | 2.0 | 0.200 | 5.3 | |
Speltos dribsniai | 3.0 | 0.200 | 5.3 | |
Aviečių sultys | 125.1 | 0.200 | 5.3 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.100 | 2.7 | |
3.750 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Warrior | 16.7 | 12 | 60 | |
Citrinvytis (Schisandra chinensis) | 0.0 | 4 | 5 | |
Citrinų cedra | 0.0 | 5 | 1 | |
Vaistinė dirvuolė (Agrimonia eupatoria) | 0.0 | 7 | 1 | |
Apelsinų cedra | 0.0 | 10 | 1 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 10 | 0 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 7 | 0 | |
Juodieji pipirai | 0.0 | 2 | 0 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 10 | 0 | |
67 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Belle Saison | 12.0 | 96 |
Pastabos
Vanduo čiaupo + 4 g gipso, 3 g CaCl. Salinimui 24 ml, tekinimui 23 ml 20% fosforo r.
Verdant pridėti 17 ml fosforo r., kad pH gauti apie 5,1-5,2.
Salinimas: dribsnius ir miuncheną 40 min mirkom 40C, po to viską prie 63 laipsnių 60 min. arba iki neigiamo jodo testo. Ir gal kokią žolikę į temą sugalvosiu, kol virsiu:)
Verdant pridėti 17 ml fosforo r., kad pH gauti apie 5,1-5,2.
Salinimas: dribsnius ir miuncheną 40 min mirkom 40C, po to viską prie 63 laipsnių 60 min. arba iki neigiamo jodo testo. Ir gal kokią žolikę į temą sugalvosiu, kol virsiu:)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(3 balsai)
Komentarai
-
Regis
2014 m. Vasario 16 d.Smagu matyt, kad Peckelis pozityviai trolina kitus aludarius :)
Ir šaunu stebėti, kaip gimsta savitas, unikalus braižas. Bravo. -
Peckelis
2014 m. Vasario 23 d.Po aštuonių dienų, pasibaigus fermentacijai, sudėti sauso apyniavimo apyniai. FG - 1.004, sausokas toks, sakyčiau:) Ir įdomus gali būti, bent jau taip matosi dabar, jei nepablogės. -
pofke
2014 m. Balandžio 11 d.Skamba tai wow. Iš komentarų matau, kad ne tik skamba;) -
Alchemikas
2014 m. Gegužės 13 d.Įdomios mielės, pas mane per tris paras nuo 1054 iki 1006 suvalgė. Fermentavau prie 25°C.
Visi giria medų, tai norėčiau paklausti kokiu metu jį dėjai? Svarstau dėti po fermentacijos. Skaičiau, kad aromatui labai padeda, jei dedamas antrinėje fermentacijoje, pasterizavus prie 80°C. -
Peckelis
2014 m. Gegužės 14 d.Pirmiausia medus būna skirtingas - daugiau ar mažiau aromatingas. Aš dėjau virimo pabaigoje. Tavo variantas visiškai tinkamas.
9.0
Nuostabą (geraja prasme) keliantis alus. Degustavimo metu pasakiau "tokio alaus norėčiau per rugiapjūtę" ir tik po to prisiminiau, kad tam šis alaus stilius ir buvo sukurtas. Mano nuoširdūs komplimentai.